Tgrt Haber

Tunceli'deki mağarada kıstırılan o teröristler öldürüldü

21 Aralık 2018 16:12
Tunceli'deki mağarada kıstırılan o teröristler öldürüldü

Tunceli'deki Munzur Vadisi'nde, mağarada 8 gün önce tespit edilen bir grup teröristi sağ ele geçirmek isteyen güvenlik güçleri, mağaranın yakınına ses sistemi kurarak Türkçe, Kürtçe ve Zazaca, "Teslim olun" çağrısında bulundu. Teröristlerin çağrıya karşılık ses sistemine zarar vermesinin ardından sistem yeniden tamir edildi ve teslim olun çağrısı yinelendi. Teröristler teslim olmayınca mağaraya 8 noktadan hava atışı gerçekleşti.

Terör örgütü PKK’nın Karadeniz Açılım Grubu'ndan geriye kalan iki terör örgütü üyesine destek için bölgeye gönderilen ve grup lideri olduğu tespit edilen ‘Çiyager’ kod adlı Serdar Bekmez’in Yağlıdere ilçesi kırsalında öldürülmesinden sonra bölgeden kaçan 6 bölücü terör örgütü üyesinin Tunceli’de 30 PKK’lının sıkıştırıldığı mağarada olduğu belirlendi.  

Karadeniz’den kaçan 'Agir' kod adlı İranlı teröristin yanı sıra ‘Akif’ kod adlı Şahin Önen, gri listede yer alan ‘Mahsum’ kod adlı Mehmet Fatih Demir, gri listede yer alan ‘Rızgar’ kod adlı Abdulkeri Avras, ‘Razzan’ kod adlı Gürkan Düz ve Bahoz Amed kod adlı teröristlerin içinde bulunduğu mağarada aralarında örgütün lider kadrosunda yer aldığı belirlenen teröristlerin de olduğu bilgisine ulaşıldı.

Tunceli'deki mağarada kıstırılan o teröristler öldürüldü

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...