Tgrt Haber

Turgut Altınok AK Parti İzmir adayı mı oldu? Turgut Altınok kimdir, kaç yaşında, nereli?

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
07 Ocak 2024 11:19 - Güncelleme : 07 Ocak 2024 11:36
Turgut Altınok AK Parti İzmir adayı mı oldu? Turgut Altınok kimdir, kaç yaşında, nereli?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması beklenen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok gündeme geldi. Peki, Turgut Altınok kimdir? Turgut Altınok kaç yaşında ve nerelidir?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Ankara'nın büyükşehir belediye başkanını belirleyecek adaylar arasında yer alan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok​, AK Parti​ tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilecek. Bu gelişmeyle birlikte Turgut Altınok'un biyografisi ve siyasi geçmişi vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

TURGUT ALTINOK KİMDİR?

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 1957 yılında Ankara Balâ’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Keçiören'de tamamladıktan sonra yükseköğrenimini Azerbaycan’da Hukuk bölümünde tamamladı. Adalet Partisi’nin kapatıldığı dönemde Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte hareket eden Turgut Altınok, AK Parti'nin kurucuları arasında yer aldı.

2014 yerel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi'nden aday olan Altınok, seçimleri kazanamadı. 2019 yerel seçimlerinde tekrar AK Parti'den aday olan Turgut Altınok, şu anda Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürütmektedir. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması beklenen Turgut Altınok, Ankara'daki seçmenlerin dikkatle takip ettiği bir isim olarak öne çıkıyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...