Tgrt Haber

Turizm cenneti Uzungöl'de kaçak yapılaşmanın önüne geçilecek

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Eylül 2023 20:15 - Güncelleme : 24 Eylül 2023 20:32
Turizm cenneti Uzungöl'de kaçak yapılaşmanın önüne geçilecek

Dünya çapında ünlü turistik cazibe merkezi Uzungöl, eski görünümüne kavuşturulması için göl çevresindeki restorasyon ve yenileme çalışmalarının başlayacağı duyuruldu. Turistik sezonun sona ermesinin hemen ardından göl çevresindeki yapıların kaldırılacağı ve mevcut binaların korunarak restore edileceği bildirildi.

Dünya genelinde tanınan, turistik merkez haline gelen, çam ağaçları ve yeşilin birçok tonunu bünyesinde barındıran Uzungöl'de değişim başlıyor.

Son yıllarda artan kaçak yapılaşma sorunu nedeniyle yetkililer önlem almışlardır. Uzungöl'ün eski görünümünü korumak amacıyla göl çevresinde rehabilitasyon ve iyileştirme çalışmaları başlatılırken iki aşamalı bir proje olarak planlanan bu çalışma kapsamında, göl çevresindeki yürüyüş alanları ve kaldırımlar yeniden düzenlenecek. Binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği alan bu proje sayesinde daha konforlu gezinti sağlayabilecek. 

Trabzon​ Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yaz turizm sezonunun bitmesinin ardından gölün etrafındaki işgallerin kaldırılacağını belirterek, "Gölün etrafındaki bazı işgaller tabii ki oradan kaldırılacak. Orayı göze hoş gelen bir yapıya kavuşturmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Uzungöl

"GÖZE HOŞ GELEN BİR YAPIYA KAVUŞTURACAĞIZ"

Yaz turizm sezonun sona ermesinin ardından TOKİ Başkanlığınca işgallerin kaldırılması için çalışmaların başlayacağını hatırlatan Zorluoğlu, "Onunla ilgili TOKİ Başkanlığı bir ihale gerçekleştirmişti, turizm sezonu bekleniyordu yüklenicisi tarafından. Şimdi turizm sezonu aşağı yukarı sona erdi. Orada başından sonuna kadar yolların, kaldırımların, aydınlatmanın, tretuvarların, yeşil alanların onarılması söz konusu olacak. Gölün etrafındaki bazı işgaller tabii ki oradan kaldırılacak. Orayı göze hoş gelen bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Biz zaten oranın kanalizasyon ve içme suyu alt yapısını tamamlamıştık, şimdi üst yapısına da dokunacağız. Büyük yıkımlar değil, var olan yapıyı muhafaza edip güzelleştirmek, iyileştirmek arzusundayız" diye konuştu.  

Trabzon Uzungöl

 

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...