Tgrt Haber

Türk heyetinin ABD ile yaptığı görüşmenin detayı

12 May 2017 11:21
Türk heyetinin ABD ile yaptığı görüşmenin detayı

Amerikan Washington Post gazetesi, Türk heyetinin Trump'ın ulusal güvenlik ekibiyle kapalı kapılar ardında yaptığı görüşmeye ilişkin kritik bilgiler içeren bir haber yayınladı.

Gazete, üst düzey bir Türk yetkilileye dayandırdığı haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti öncesi Washington'a giden Türk heyetinin Trump'ın ulusal güvenlik ekibiyle kapalı kapılar ardında yaptığı görüşmeye ilişkin kritik bilgiler içeren bir habere imza attı.

Türk yetkili, “Türkiye’nin YPG’ye karşı askeri müdahale hakkını saklı tuttuğu” mesajını Washington Yönetimi’ne ilettiğini ifade etti.

Söz konusu yetkili, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki PKK bağlantılı YPG güçlerine karşı sınırlı operasyon düzenlediğini fakat bu operasyonların temposunun artabileceğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ABD’ye gitmiş ve ABD’li üst düzey yetkililerle bir araya gelmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...