Tgrt Haber

Son dakika! Türk jetlerinden Yunan uçaklarına gözdağı: Tacize gereken karşılık verildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 Aralık 2022 16:14 - Güncelleme : 17 Aralık 2022 17:18
Son dakika! Türk jetlerinden Yunan uçaklarına gözdağı: Tacize gereken karşılık verildi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, NATO görevini engellemeye çalışan Yunan uçaklarına Türk jetleri tarafından gerekli karşılığın verildiğini duyurdu.

ABD’nin Türkiye’ye F-16satışını durdurmak için her yolu deneyen ve Ege'de Türk jetlerini sürekli taciz edip radar kilidi atan Yunanistan, yine benzer bir girişimde bulundu. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait muharip ve destek uçakları ile NATO'nun AWACS uçağı, Yunan jetleri tarafından engellenemeye çalışıldı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, NATO görevini engellemeye çalışan Yunan uçaklarına Türk jetleri tarafından gerekli karşılığın verildiği duyuruldu.

"GEREKLİ KARŞILIK VERİLDİ"

Bakanlığın paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

"Uluslararası hava sahasında gerçekleşen NATO’nun NEXUS ACE görevi, Yunanistan’a ait uçaklar tarafından engellenmeye çalışılmış, Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarla gerekli karşılık verilerek NATO görevinin başarıyla tamamlanması sağlanmıştır"

https://twitter.com/tcsavunma/status/1604098946309267462

YUNANİSTAN'IN F-16 KORKUSU ZİRVE YAPTI

Öte yandan Yunanistan'da Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin korku zirve yaptı. Kathimerini gazetesi, ABD tarafında olumlu gelişmelerin yaşandığı F-16 satışına ilişkin ABD'li bir sözcünün "ABD, NATO müttefiki Türkiye ile işbirliğine değer veriyor. ABD ve Türkiye uzun yıllara dayanan ve derin savunma ilişkilerine sahip. Washington, Türkiye'nin NATO'da müşterek çalışmayı sürdürmesine öncelik veriyor" ifadelerine değinerek hayal kırıklığını yazdı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Zeki Töp 17 Aralık 2022 20:12

Seksenli yıllarda Yunanistansız NATO vardı Yunan NATO'da var olsa ne olur yok olsa ne olur!

Sonraki Haber Yükleniyor...