Tgrt Haber

Son dakika! Ankara'da kritik toplantı: Türkiye, Finlandiya'dan PKK ve FETÖ'cülerin iadesini talep etti

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Ekim 2022 15:53 - Güncelleme : 25 Ekim 2022 17:20
Son dakika! Ankara'da kritik toplantı: Türkiye, Finlandiya'dan PKK ve FETÖ'cülerin iadesini talep etti

Son dakika haberi: Türkiye, NATO mutabakatı çerçevesinde Finlandiya'dan PKK ve FETÖ terör örgütü mensuplarının iadesini talep etti.

Türkiye​ ve Finlandiya​ Adalet Bakanlığı Heyetleri Ankara’da bir araya geldi. Görüşmede Türk heyeti, Finlandiya’dan FETÖ ve PKK​ terör örgütü mensuplarının iade talebini bir kez daha vurguladı. Toplantının ardından Finlandiya’nın atacağı adımlar merak konusu oldu.

NATO'ya girebilmek için Türkiye'ye teröristlerin iadesi sözü veren İsveç ve Finlandiya'yla görüşmeler hız kesmeden devam ediyor. Finlandiya Adalet Bakanlığı yetkilileri bugün Ankara’daydı.

TÜRK HEYETİ TERÖRİSTLERİN İADESİNİ İSTEDİ

Adalet Bakanlığı’ndaki görüşme 6 saat sürdü. Toplantıya Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Kasım Çiçek başkanlık etti. Görüşmede Finlandiya’dan iadesini talep edilen PKK ve FETÖ terör örgütü mensuplarına ilişkin iade dosyaları gündeme geldi. Teröristlerin eylemleri bu kez delillerle birlikte anlatıldı. Türk heyeti teröristlerin iade taleplerinde ısrarcı olduğunu bu toplantıda bir kez daha vurguladı.

Adalet bakanı Bekir Bozdağ Finlandiya’da 6 PKK’lı ve 6 FETÖ’cü olmak üzere 12 teröristin dosyalarının beklediğini açıklamıştı.

Gözler görüşmelerin ardından süreci uzatan İsveç ve Finlandiya'nın bundan sonra atacağı adımlara çevrildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...