Tgrt Haber

Türkiye fırtına ve şiddetli yağışla boğuşuyor: En az 6 ölü, 50 yaralı, 11 kayıp

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
20 Kasım 2023 10:47 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 13:06
Türkiye fırtına ve şiddetli yağışla boğuşuyor: En az 6 ölü, 50 yaralı, 11 kayıp

Batman’da gece saatlerinde başlayan sağanak yağmur felaket getirdi. Selde evi yıkılan aileden bir kadın ile 3 çocuk hayatını kaybetti. Diyarbakır'da 1 kişi sel sularına kapılarak can verdi. Zonguldak'ta da fırtınanın batırdığı gemideki 12 kayıp mürettebattan 1'nin cesedine ulaşıldı, olumsuz hava koşulları nedeniyle 50 kişi de yaralandı.

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisine girerken, bazı bölglerde fırtınanın eşlik ettiği şiddetli sağanak felaketi de bareberinde getirdi. Yurt genelinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle şu ana dek en az 6 kişi hayatını kaybederken 50 kişi de yaralandı. Karadeniz​'de batan gemide 12 denizciden 11'inin arama çalışmaları sürüyor.

KERPİÇ EVLERİ YIKILINCA SULARA KAPILDILAR 

Batman​'da etkili olan yağış​ nedeniyle su taşkınlarının yaşandığı Seyitler Mahallesi 3062’nci sokakta 7 kişilik aile kerpiç evlerinin yıkılması sonucu sele kapılarak sürüklendi. İhbarla bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Sulara kapılan aileden ilk acı haber Lalihan Güner'den (54) geldi. Güner’in cansız bedeni, evin yakınında bulunurken otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

Bu sırada Valilikten ilk yapılan açıklamada, "7 kişilik aileden anne, baba ve 2 çocuk yaralı olarak kurtarılırken, 3 küçük çocuk 1,5 metre yükselen çamurun altında kaldı. Batman Valisi Ekrem Canalp, 3 çocuğun mahsur kaldığı bölgede incelemelerde bulunuyor" ifadesi kullanıldı.

SON ACI HABER 3 YAŞINDAKİ KARDEŞTEN

Ancak çalışmalar sürerken acı haber gecikmedi. Ekiplerin çalışmaları sonucu A. Güner (1) ve İ. Güner'in de (5) cansız bedeni evlerine yakın bir yerde bulundu.

Anan son çocuktan üzücü haber ise saatler sonra geldi.  3 yaşındaki diğer kardeşin de bulunmasıyla birlikte çalışmalar sonlandırıldı. 

BAKAN KOCA'DAN ACIKLAMA

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Batman merkezde yoğun yağış sonrası meydana gelen sel​ sebebiyle üç kişi olay yerinde, bir kişi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kaybettiğimiz dört vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tedavi altına alınan 3 kişiden biri taburcu edildi. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.Olay yerine 10 ambulans ve 5 UMKE Timi görevlendirilmiştir. Allah benzer afetleri yaşatmasın. Acıları azaltmak için gerekli tüm imkânlarla Batman’dayız." dedi.

Batman'da sel felaketi

KARADENİZ'DE GEMİ BATTI

Diğer yandan şiddetli fırtına​ nedeniyle bir facia da Zonguldak'ta yaşandı. Karadeniz'deki fırtınada irtibatın kesildiği Türk bandıralı "Kafkametler"in battığı açıklandı. 12 mürettebat kayboldu.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamayan arama çalışmaları sabah saatlerinde başladı. Bir denizcinin cesedine ulaşıldı. Diğer denizcileri arama çalışmalarının ise devam ettiği bildirildi.

BİR KAYIP DA DİYARBAKIR'DA 

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde 1 kişinin sel sularına kapılarak hayatını kaybettiği bilgisini paylaşırken 50 kişinin de yaralandığı açıkladı.

Yurt genelinde yağışlı ve fırtınalı hava koşullarının neden olduğu bazı olumsuzlar ise şöyle:

-Bartın'da 3 gündür etkisini gösteren kuvvetli yağış, kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı'nın bazı noktalarında sağanak nedeniyle taşkınlar meydana geldi. Su seviyesi 6 metre yükseldi.

-Bursa'nın Gemlik ilçesinde sağanak yağış ve fırtına nedeniyle deniz taştı, bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

-Adana'nın Feke ilçesinde, şiddetli yağış nedeniyle yolu kapanan yaylada mahsur kalan 11 çoban ve hayvanları, belediye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

-Mersin genelinde meydana gelen kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 262 su baskını, 14 heyelan ve taş düşmesi, 34 mahsur kalma, 8 ağaç devrilmesi, 2 trafik kazası, teras göçmesi, 2 yıldırım düşmesi olmak üzere toplam 323 olay ihbarı alındı.

-Kocaeli'de etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle 24 saatte şehre ortalama 73 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Gebze'nin Eskihisar sahilindeki bazı işletmeleri su bastı.

-İstanbul Şile'de şiddetli yağış ve fırtınanın etkisiyle derenin taşması sonucu birçok iş yerini su bastı, ağaçlar ve aydınlatma direkleri devrildi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...