Tgrt Haber

Kabus gibi cumartesi! Peş peşe gelen kazalar Türkiye'yi hüzne boğdu

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber / İHA / AA
21 Ağustos 2022 12:30 - Güncelleme : 21 Ağustos 2022 12:51
Kabus gibi cumartesi! Peş peşe gelen kazalar Türkiye'yi hüzne boğdu

Türkiye öğle saatlerinde Gaziantep'ten gelen kaza haberiyle sarsıldı. Bir otomobilin şarampole yuvarlanması ihbarı üzerine olay yerine giden ekiplere çarpan otobüsün neden olduğu kazada 15 kişi hayatını kaybederken, 31 kişi yaralandı. Gaziantep’teki kazanın acısını yaşarken bir üzücü haber de Mardin’den geldi. Derik ilçesinde tır ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere bir başka tır çarptı. Katliam gibi kazada 20 kişi hayatını kaybederken 6'sı ağır 26 kişi yaralandı.

Bugün art arda yaşanan kazalar Türkiye​'yi derin hüzne boğdu. Öğle saatlerinde Gaziantep​'in Nizip​ ilçesinde meydana gelen ve 15 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın ardından Mardin​'den de acı haber geldi. Freni boşalan tır, bir kazaya yardım eden görevlilerin ve insanların arasına dalarak 19 kişinin ölümüne, 6'sı ağır 26 kişinin de ölmesine neden oldu. Gaziantep ve Mardin'deki kazalarda yaşamını yitiren vatandaşların sayısı 36 olarak kayıtlara geçti.

Gaziantep'te yaşanan elim kazaların yanı sıra Rize ve Denizli'de de feci kazalar meydana geldi. Rize'de tur otobüsü devrildi, 23 kişi yaralandı. Denizli'de ise minibüs ve işçi servisi çarpıştı, 8 kişi yaralandı.

GAZİANTEP'TE KAHREDEN KAZA

Gaziantep'in Nizip ilçesinde öğle saatlerinde katliam gibi kaza meydana geldi. Bölgede bir aracın şarampole yuvarlanması sonucu ihbar üzerine olay yerine gelen ekiplere otobüs çarptı. Yaşanan feci kazada aralarında 3 itfaiye personeli, 3 sağlık personeli ve 2 gazeteci olduğu 15 kişi yaşamını yitirdi. Kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

TIR KALABALIĞA DALDI

Gaziantep’teki kazanın acısını yaşarken bir üzücü haber de Mardin’den geldi. Derik​'te tır ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere ve vatandaşlara freni patlayan bir başka tır çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada yaşamını yitirenlerin sayısı 20'ye yükselirken 6’sı ağır olmak üzere 26 yaralı olduğu bildirildi.

ORTALIK KAN GÖLÜNE DÖNDÜ

Kazayı görgü tanığı Veysi Danış, feci kazaya dair gördüklerini İhlas Haber Ajansına anlattı. İlk kaza olduğunda yardım amaçlı yaralılara müdahale ettiklerini söyleyen Veysi Danış, 15-20 dakika geçtikten kalabalığın toplandığı ifade etti.

İlk kazadan 3 kişinin öldüğünü aktaran Danış, “O arada bizim yeğenimiz de vefat etti. Biz onunla ilgilenirken kalabalık oldu. O esnada bir baktık yukardan korna sesi geliyor. Meğerse ikinci tır freni patlamış. Süratli bir şekilde kalabalığın içine daldı. O esnada ortalık katliam alanı oldu. Çok berbat bir şey oldu. Kaçan kaçana, çocuklar, yaşlılar o esnada tırın altında kalan bayağı insan kaldı.

İlk kazada sağlık ekipleri müdahale ediyordu. İkinci tırın gelişi itfaiye, ambulansa ve araçlara çarptı. Ortalık kan gölüne döndü, ikincisi katliam gibi oldu. Herkes akrabasına koştu, çoluk çocuğuna baktı. Gaziantep’i konuşurken Antep’ten daha kötü olduk. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

RİZE'DE TUR MİNİBÜSÜ DEVRİLDİ: 24 YARALI

Rize’nin Güneysu'ya bağlı Asmalı Irmak köyünde saat 16.00 sıralarında meydana gelen feci kazada tur otobüsü önce duvara çarptı, ardından bir kamyonetin üzerinde devrildi. Feci kazada çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi. Bölgeye gezme amaçlı gelen ve yabancı uyruklu turistleri taşıyan tur minibüsü, toprak duvara çarptıktan sonra çift kabin aracın üzerinde devrildi. Devrilmenin etkisiyle araç içindeki 23 yabancı uyruklu turist yaralanırken tur minibüsün şürücüsü araçta sıkıştı.

SÜRÜCÜ SIKIŞTIĞI YERDEN KURTARILDI

Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Güneysu itfaiye ekiplerinin müdahalesi üzerine araçta sıkışan şoför yaralı olarak çıkartıldı. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından çevredeki hastanelere nakledildi.

DENİZLİ'DE 8 KİŞİ YARALANDI

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde minibüs ile işçi servisinin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 8 kişi yaralandı.

Kaza, dün sabah saat 08.30 sıralarında Merkezefendi ilçesine bağlı Bozburun Mahallesi'nde meydana geldi. Kent merkezi dışında bulunan sanayi bölgesine çalışmaya giden işçileri taşıyan 20 BAY 27 plakalı servis ile 20 JA 59 plakalı minibüs çarpıştı.

Çarpma etkisiyle kontrolden çıkan işçi servisi, yan yatarak yaklaşık 15 metre sürüklendi. Kaza sonrası araç içerisinde bulunan yaralıların yola savrulduğunu gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Kazada her iki aracın sürücüleriyle birlikte toplam 8 kişi yaralandı.

Bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastanelere sevk edilen yaralıları hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Kaza nedeniyle bir süre kapatılan yol, büyük maddi hasarın oluştuğu araçların çekiciyle bölgeden uzaklaştırılmasının ardından yeniden trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: TGRT Haber / İHA / AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...