Tgrt Haber

Türkiye ile Rusya arasında tarihi imzalar!

10 Mart 2017 19:22
Türkiye ile Rusya arasında tarihi imzalar!

Türkiye ile Rusya arasında imzalar atıldı. İkili anlaşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin ortak açıklama yaptı.

İkili anlaşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin ortak açıklama yaptı.

PUTİN DEV ANLAŞMALARI AÇIKLADI

Yeni ortak yatırım fonu kuruyoruz. Nükleer santral ve Türk akımı çevre dostu projeler. Sanayi ortaklıklarının kurulması konusunda da anlaştık. Milli para birimlerinde ticareti görüştük. Türkiye truzimde yeniden gözde ülke oluyor. Terörle mücadelede çabalar birleştirilecek.

SIRADAKİ TOPLANTI TÜRKİYE'DE!

Bir kez daha Türk Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum. Ayrıca sıradaki toplantıyı Türkiye'de yapacağız.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI;

Öncelikle iki ilişkileri ele aldık. Köklü ilişkileri ilerletme konusunda kararlıyız. Normalleşme sürecinin sona erdiğine inanıyoruz ve bu kelimeyi bir daha telaffuz etmek istemiyoruz. Milli paralarar ticaretin artırılmasını istiyoruz. Üzerimizdeki kur baskısı böylece düşürmek istiyoruz.

Rusya'nın ülkemizle ekonomik ilişkiler bağlamındaki kısıtlamalarını tamamen kaldırmasını bekliyoruz. Ancak bu şekilde geçmişte açıkladığımız 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmamız mümkün olacaktır. Zira bizler, iki ülke olarak 38 milyar dolar hedefini gerçekleştirmiştik fakat bu son olaylardan sonra 17 milyar dolara kadar düştük. Şimdi bunu tekrar telafi ederek inanıyorum ki bu kaybımızı önleyeceğiz. Özellikle turizm alanında bu yıl bir rekora imza atmak istiyoruz. Ben buradan Rus dostlarımızı ülkemize davet ediyorum. Gelsinler, Türkiye'nin tarihi, turistik, kültürel güzelliklerini onlar da görsünler.

DEAŞ'A EN BÜYÜK DARBE!

Suriye üzerinde hassasiyetle durduk. Fırat Kalkanı Harekâtı, DEAŞ'a vurulan en büyük darbedir. Suriye'nin toprak bütünlüğünü hiç kimse tehlikeye atmamalıdır. Bütün konularda hem fikir olmasak da iletişim kanallarını açık tuttuk.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...