Tgrt Haber

Türkiye, Reisi'nin aranmasına katılıyor: İran yardım istedi, ekip gidiyor

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
19 May 2024 21:35 - Güncelleme : 20 May 2024 02:36

Son dakika haberi... AFAD, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopterinin aranması için teknik malzeme ve personel göndereceğini duyurdu. Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi aradığı uçuşta dünyada en çok takip edilen hava aracı konumunda yer alıyor...

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazının bulunması için İran'ın Türkiye'den yardım istemesi üzerine AFAD ekiplerini gönderme kararı alındı. AFAD'dan yapılan açıklama şöyle:

"İran'da Bugün, İran-Nahçıvan sınırında İran Cumhurbaşkanı Sn.İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin kaza yaptığı bilgisi alınmıştır.

İran Dışişleri Bakanlığı  aracılığıyla Ülkemizden gece görüşlü arama kurtarma helikopteri talep etmiştir.

Van ve Erzurum AFAD il müdürlüklerimizden 32 dağcı arama kurtarma personeli ile 6 araç bölgeye intikal etmek üzere yola çıkmıştır.

Ayrıca Ankara, Diyarbakır ve Konya’dan 15'er kişilik dağcı arama kurtarma personelimiz teyakkuz halindedir.

Gelişmeleri takip ediyoruz."

Türkiye, Reisi'nin aranmasına katılıyor: İran yardım istedi, ekip gidiyor - 1. ResimVan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekibi, İran'a intikal için yola çıktı

Türkiye, Reisi'nin aranmasına katılıyor: İran yardım istedi, ekip gidiyor - 1. ResimReisi'nin konvoyundan son görüntü

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: AKINCI İHA VE COUGAR TİPİ  HELİKOPTER GÖNDERİLDİ

İran makamlarınca Dışişleri Bakanlığımız aracılığıyla yapılan talebe istinaden İran Cumhurbaşkanı ve heyetinin kaza kırıma uğrayan helikopterinin arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere bir Akıncı İHA ve bir gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter görevlendirilmiştir.

Türkiye, Reisi'nin aranmasına katılıyor: İran yardım istedi, ekip gidiyor - 1. Resim

SUUDİ ARABİSTAN VE KATAR'DAN DA YARDIM TEKLİFİ

Suudi Arabistan ve Katar, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı taşıyan helikopteri arama çalışmaları konusunda İran’a yardım teklif etti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı taşıyan helikopteri arama çalışmaları devam ederken, Suudi Arabistan ve Katar, helikopteri arama çalışmaları konusunda İran’a yardım teklif etti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Krallığın bu zor koşullarda kardeş İran’ın yanında olduğunu ve İranlı kurumların ihtiyaç duyduğu her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğunu teyit ediyoruz" denildi.
Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, yaptığı açıklamada, Katar’ın İran’a Reisi ve Abdullahiyan’ın içinde bulunduğu helikopteri bulmaya yönelik çalışmalara her türlü desteği vermeyi teklif etti.

Türkiye, Reisi'nin aranmasına katılıyor: İran yardım istedi, ekip gidiyor - 3. Resim

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve heyetinin helikopter kazası sonrası Türkiye, arama kurtarma operasyonlarına destek için AKINCI İHA'yı görevlendirdi. Helikopterin bulunması amacıyla AKINCI İHA, İran semalarında aktif olarak uçuş yapmakta.

EN ÇOK TAKİP EDİLEN KONUMUNDA

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi aradığı uçuşta dünyada en çok takip edilen hava aracı konumunda. Türkiye'nin, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve bazı yetkililerin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin arama faaliyetlerinde görevlendirdiği Akıncı İHA'yı FlightRadar24 uygulaması üzerinden yüzbinlerce kişi takip ediyor.

İran Kızılayı, arama kurtarma ekiplerinin, olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmalarını güçlükle sürdürdüğünü bildirdi.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...