Tgrt Haber

Türkiye şehitlerine veda etti

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İHA, AA
02 Ekim 2022 17:35 - Güncelleme : 02 Ekim 2022 17:41
Türkiye şehitlerine veda etti

Türkiye şehitlerine veda etti. Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinden acı haber geldi. Özel Harekât Polisi Mustafa Çalışgan şehit oldu. Şehidin cenazesi memleketi Tokat’ta son yolculuğuna uğurlandı. Piyade Astsubay Yusuf Ataş ise Pençe-Kilit operasyonunda teröristler ile çıkan çatışmada şehit oldu. Şehit Ataş’ın “vasiyetimdir” diye çektiği video ise yürekleri dağladı. Şehitlerimiz memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Türkiye şehitlerine veda etti. Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde şehit​ olan Özel Harekât Polisi Mustafa Çalışgan ile Pençe-Kilit bölgesinde şehit olan Yusuf Ataş son yolculuklarına uğurlandı.

Özel Harekat polisi Mustafa Çalışgan, 34 yaşındaydı. Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde şehit oldu. Şehit Çalışgan'ın cenazesi Gaziantep Havalimanı'nda düzenlenen törenle memleketi Tokat​'a uğurlandı.

Türkiye şehitlerine veda etti

Şehidin Tokat’ta yaşayan anne ve babasına şehadet haberi askeri yetkililer tarafından verildi. Samsun'da yaşayan eşi Ceren Çalışgan da Tokat'a geldi. Baba evine Türk bayrağı asıldı.

Tokat Havalimanında yapılan karşılama törenine şehidin babası, annesi ve eşi de katıldı. Gözyaşları sel oldu. Şehidin yakınlarını sağlık ekipleri sakinleştirmeye çalıştı. Kahraman polisin naaşı meslektaşlarının omuzunda cenaze aracına taşındı.

Türk Bayrağına sarılı naaşı Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören alanına getirildi. Evli ve 2 çocuk babası şehidin cenazesi namazın ardından garnizon şehitliğinde toprağa verildi.

Türkiye şehitlerine veda etti

ŞEHİDİN KANI YERDE KALMADI

Şehidin kanı yerde kalmadı. Milli Savunma Bakanlığından açıklama geldi. Fırat Kalkanı bölgesine ateş açan ve Özel Harekat polisi Mustafa Çalışgan'ı şehit eden PKK/YPG’li teröristlere karşılık verildi. 7 terörist öldürüldü.

ŞEHİT ATAŞ DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Piyade Astsubay Yusuf Ataş, Pençe-Kilit operasyonunda teröristler ile çıkan çatışmada şehit oldu. Şehit Ataş’ın “vasiyetimdir” diye çektiği video ise yürekleri dağladı. Kahraman asker, memleketi Elazığ’da son yolculuğuna uğurlandı.

ŞEHİT ATAŞ'IN VASİYETİ YÜREKLERİ DAĞLADI

Piyade Astsubay Yusuf Ataş, 21 yaşındaydı. Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit bölgesinde görevdeydi. PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Ataş şehit oldu. Kahraman askerden geriye yürekleri dağlayan vasiyeti kaldı. Arkadaşlarına vasiyetini anlatan kahraman şehit Yusuf Ataş'ın vasiyeti herkesin yüreğini dağladı.

Şehit Yusuf Ataş’ın vasiyeti;

 “Eğer ölürsem biriniz anlaşın bir şekilde, bir tane lösemili çocuk, kız çocuğu olsun ama kusura bakmayın erkekler. Kız çocuğu olsun bütün masraflarını karşılayın tamam mı? Hayatı boyunca okulunu falan karşılayın bak benim vasiyetim bu. Bir de anamın babamın elini öpün.”

Türkiye şehitlerine veda etti

ÇELİK, ŞEHİDİN VASİYETİNE SAHİP ÇIKTI

Şehidin vasiyetine şarkıcı Çelik sahip çıktı. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şehit Yusuf Ataş’ın vasiyetine talip olduğunu söyledi. “Ailesi ile irtibat kurmaya çalışacağım. Vasiyetini yerine getirmek Onur olur.” dedi.

https://twitter.com/celikerisci/status/1576368364330438656

LÖSEV: VASİYET BOYNUMUZUN BORCUDUR

Lösemili Çocuklar Vakfı da sosyal medyadan paylaşımda bulundu. “Mehmetçiğimizin vasiyetini yerine getirmek boynumuzun borcudur” ifadeleri kullanıldı.

https://twitter.com/losev1998/status/1576314540307800065

Türkiye şehitlerine veda etti

Şehit Ataş’ın cenazesi memleketi Elazığ’a getirildi. Havalimanındaki karşılamaya şehidin ailesi, askeri personel ve polisler katıldı. Naaşı dualarla Kovancılar ilçesine götürüldü.

Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin ailesi, askeri personel, askerler, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Yusuf Ataş'ın naaşı dualarla top aracına konuldu. Ardından aile kabristanlığına götürülerek toprağa verildi.

 

Kaynak: İHA, AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...