Tgrt Haber

Türkiye ve Azerbaycan'dan nefes kesen tatbikat

21 Haziran 2023 23:10 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 23:19

Türkiye ile Azerbaycan arasında yıllardır süregelen müttefiklik ve kardeşlik hukuku son yıllarda daha da pekişti. Azerbaycan ve Türkiye’nin ortak düzenlediği “Alpan-2023” askeri tatbikatı, start'ını Azerbaycan'da verdi. Tatbikata Azerbaycan Hava Kuvvetleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı askeri personeller katıldı. 

Türkiye​ ile Azerbaycan​'ın yıllardır süren kardeşlik ilişkisi dünyaya örnek olurken, yapılan ikili projeler bu bağları daha da güçlendiriyor. 

Son olarak 'gardaş Azerbaycan'la Türkiye arasında düşmana korku veren bir tatbikata imza atıldı. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2023 yılı için yapılan plana göre, Azerbaycan Hava Kuvvetleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri​'nin askeri personelinin katıldığı "Alpan-2023" ortak tatbikatının Azerbaycan’da başladığı ifade edildi.

İMHA GÖREVİ TAM İSABET 

Gerçekleştirilen tatbikatın senaryosuna göre, üstlerden kalkan hava araçları, konvansiyonel düşmanın hava savunmasını, komuta kontrol merkezini ve toplama tesislerini, diğer düşman hedeflerini yakın ve uzak menzilden imha etme görevlerini başarıyla icra edildi. 

Tatbikatla askeri personelin teorik ve pratik becerilerini geliştirmenin yanı sıra, birimlerin etkileşimini sağlamak ve muharebe kabiliyetinin arttırılmasının amaçlandığı belirtildi. 

 

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...