Tgrt Haber

Türkiye'de Ufo mu göründü? İstanbul ufo görüntüleri gerçek mi

28 Kasım 2016 11:33
Türkiye'de Ufo mu göründü? İstanbul ufo görüntüleri gerçek mi

UFO'ların Türkiye semalarında dolaştığı iddiası tüm sosyal medyayı salladı. İnsanlar gökyüzünde UFO görüntüsü yakalamaya çalıştılar. Twitter'da #ufoattackturkey hashtagi ile yayılan fotoğrafların yalan olduğu ortaya çıktı.

Türkiye'nin değişik bölgelerinde "UFO'ların görüntüleri" diyerek yayınlanan fotoğraflar Twitter'da #ufoattacktoturkey etiketi binlerce insana ulaştı. Fakat bu söylentinin çok geçmeden gerçek olup olmadığı anlaşıldı. Sosyal medyada başlatılan bu akımın kısa sürede hile olduğu anlaşıldı. Yani bu fotoğraflar üzerinde bazı şahıslar tarafından oynanma yapılmış görüntüye sahte UFO'lar eklenmişti. Sosyal medya trollerinin bir oyunu daha böylece sonlanmış oldu. Fakat UFO'ların söylentisi bile ülke gündemini meşgul etmeye yetti. Sizin için haberin devamında UFO söylentisine neden olan görüntüleri paylaştık...

SOSYAL MEDYADA OLAY OLAN UFO GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

UFO NEDİR? 

UFO (İngilizce: "Unidentified Flying Object"/tanımlanamayan uçan nesne); bilimsel bir açıklaması olmadığı ve genellikle dünya dışı yaşam taşıdığı iddia edilen gizemli nesne. Türkçede uçan daire kavramı da sıklıkla UFO anlamında kullanılır. UFO fenomenleri bazen sadece gözlemcilerin iddiasından, bazen de çeşitli kayıt cihazlarıyla elde edilen görüntü ve/ya seslerden ibarettir. UFO'larla ilgili kayıt ve iddiaları inceleyen kişilere ufolog, bu uğraşa ise ufoloji adı verilir. Daha öncesinde de UFO gözlemleri yapılmış olmakla birlikte, gözlem raporları 1950’li yıllardan itibaren, özellikle ABD’de büyük bir artış göstermiştir. Bu yıllardan itibaren günümüze kadar on binlerce UFO iddiası kaydedilmiştir. 

UFO'lar İngilizcede "flying saucer" (uçan çay tabağı) olarak da bilinir.[4] Bunun nedeni ilk ünlü UFO vakası olarak kayıtlara geçen ve 1947'de ABD'de meydana gelen bir olaydır. İş adamı Kenneth Arnold hususî, küçük uçağı ile Washington'daki Rainier Dağı civarında uçarken, 9 tane, "hilal şeklinde" uçan nesne gördüğünü ve "nesnelerin suda sektirilen çay tabakları gibi hareket ettiğini" iddia etti. Haberi yayımlayan gazete hatalı olarak "nesnelerin çay tabağı (saucer) şeklinde olduğunu" yazdı ve "flying saucer" adı yerleşti. UFO iddiaları çok eski zamanlardan beri yapılmaktadır. Kimi ufologlara göre, İspanya'daki Altamira Mağarası'ndakiler veya Cougnac'taki (Fransa) Lot (Pech-Merle) Mağarası'ndaki tuhaf tasvirler UFO tasvirleri olabilir. Ayrıca Cezayir’deki Tassili freskleri gibi bazı resim ya da heykelcikler ilginç biçimde 20. yüzyıldaki raporlarda betimlenen uzaylı tasvirleriyle benzerlik göstermektedir. Bu durum bazı ufologlar göre, UFO fenomeninin insanoğlu hava araçlarını buluş etmeden önce de mevcut olduğunun bir kanıtıdır. Fakat eski zamanlarda gözlemlenen bu tuhaf fenomenlerin kuyrukluyıldızlar, parlak meteorlar ya da atmosferdeki optik fenomenler olduğu sanılmaktadır. Eski zamanlardaki bu tür olguların incelenmesi retro-ufoloji olarak adlandırılmaktadır.  

Ünlü okültistlerin yaşadığı bu dönemlerde, dinin etkisiyle göksel fenomenler ilahî mesajlar olarak veya büyücülerin sorumlu tutulduğu uğursuz işaretler olarak yorumlanmıştır. 

UFO GEYİKLERİ DE SOSYAL MEDYAYI SALLADI

UFO görüntülerinin sahte olduğunun anlaşılmasının ardından sosyal medya birdaha sallandı. Fakat bu kez insanlar UFO ile ilgili geyik paylaşımlarda bulundu. İşte onlardan bazıları...

UFO GEYİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...