Tgrt Haber

Son dakika! Türkiye'de yakalanan DEAŞ'lı terörist tutuklandı

09 Eylül 2022 20:15 - Güncelleme : 09 Eylül 2022 20:41
Son dakika! Türkiye'de yakalanan DEAŞ'lı terörist tutuklandı

Son dakika haberi: DEAŞ'ın en önemli sözde üst düzey yöneticilerinden "Abu Zeyd/Üstad Zeyd" kod adlı terörist Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi. İstanbul'da yakalanan terörist, anayasayı ihlal suçundan tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkanlar ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerle gerçekleştirdiği söyleşide, DEAŞ'ın en önemli sözde üst düzey yöneticilerinden 'Abu Zeyd/Üstad Zeyd' kod adlı terörist Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai'inİstanbul​'da yakalandığını duyurmuştu.

DEAŞ'LI TERÖRİST TUTUKLANDI

Yakalanan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcılıkta verdiği ifadenin ardından 'anayasayı ihlal' suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe götürülen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak Marmara Cezaevi'ne gönderildi.

KÜRESEL ÖLÇEKTEKİ EYLEMLERE YÖN VERMİŞ

Öte yandan Türkiye'ye aylar önce geçiş yaptığı tespit edilen teröristin Irak ya da Suriye'den ülkeye sızdığı ve kılıktan kılığa girerek İstanbul’a kadar geldiği belirlendi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve İstanbul Terörle Mücadele Şube ekiplerince takip altında olan Sumaidai'nin, örgütün gerçekleştirdiği global ölçekte pek çok eyleme yön verdiği iddia edildi.

Son dakika! Türkiye'de yakalanan DEAŞ'lı terörist tutuklandı

BM GÜVENLİK KONSEYİNDE ADI SIKÇA GEÇTİ

DEAŞ’ın ilk kurulduğu zamandan bu yana örgütün içinde yer aldığı ve üst düzey görevlerde bulunduğu öğrenilen Al Sumaidai'nin, ABD kuvvetleri tarafından 2019’da Suriye’nin Barisha bölgesinde düzenlenen oeprasyonla öldürülen DEAŞ’ın sözde lideri Ebu Bekir El-Bağdadi’nin de fikir hocası olduğu ortaya çıktı. Teröristin aynı zamanda DEAŞ’ın sözde “Adalet Bakanı” olarak faaliyet gösterdiği öğrenilen Al Sumaidai’nin, BM Güvenlik Konseyi raporlarında da adının sıkça geçtiği belirtildi.

KILIKTAN KILIĞA GİRMİŞ

Yakalandığı esnada peruk, gözlük ve kıyafet değiştirerek kılıktan kılığa girdiği, izini ve eşkalini kaybettirmek için büyük mücadele gösterdiği belirlendi. Al Sumaidai’nin, DEAŞ’ın küresel ölçekte gerçekleştirdiği pek çok eylemin düzenlenmesinde ve masum insanların kanının dökülmesinde rol oynadığı aktarıldı. Irak’ta önde gelen zengin aileler arasında yer alan aşiretinde de radikal akımlara pek çok kişiyi örgüte kattığı öğrenildi.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...