Tgrt Haber

Türkiye'den Filistin'e yardım eli! Bakan Koca duyurdu: Bir uçak dolusu ilaç Mısır'a ulaştı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
13 Ekim 2023 23:07 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 23:10
Türkiye'den Filistin'e yardım eli! Bakan Koca duyurdu: Bir uçak dolusu ilaç Mısır'a ulaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’den gönderilen bir uçak dolusu ilaç ve tıbbi sarf malzemesinin Filistin’e gönderilmek üzere Mısır’a ulaştığını duyurdu. Koca, "Yardımlarımız devam edecek. Filistin halkının yanındayız'' ifadelerini kullandı.

Hamas​'ın 7 Ekim sabahı İsrail'e başlattığı operasyonun ardından patlat veren savaş​ tüm şiddetiyle devam ediyor. Hamas'ın saldırılarına çok sert şekilde karşılık veren İsrail, abluka altına aldığı Gazze Şeridi​'ne hava saldırılarına devam ediyor. İsrail'in saldırılarında Gazze'de 614'ü çocuk olmak üzere 1900 kişiden fazla kişi hayatını kaybetti. 

Saldırıların ardından Gazze'de hastanelerin yatak kapasitesinin dolduğu, ilaç ve akaryakıtın da tükenmek üzere olduğu bildirildi. Savaşın ilk gününden bu yana Filistin diplomasisini sürdüren Türkiye, Filistin'e ilaç ve tıbbi malzeme yardımı için harekete geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Filistin için gönderilen sağlık malzemelerinin Mısır'a ulaştığını ve yardımların devam edeceğini duyurdu. Koca, "Yardımlarımız devam edecek. Filistin halkının yanındayız'' ifadelerini kullandı.

"FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ"

Bakan Koca, paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye’den gönderilen bir uçak dolusu ilaç ve tıbbi sarf malzemesi Filistin’e gönderilmek üzere Mısır’a ulaştı. Yardımlarımız devam edecek. Filistin halkının yanındayız."

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1712889849089249600

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...