Tgrt Haber

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bir uçak dolusu yardım daha yola çıktı!

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
29 Kasım 2023 09:45 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 09:47

Türkiye'den Gazze'ye ilaç ve tıbbi malzeme taşıyan, içerisinde 9 uzman sağlık çalışanının da bulunduğu askeri uçak, Kayseri Havalimanı'ndan Mısır'ın El-Ariş Havalimanı'na hareket etti.

Türkiye​, Gazze​'ye yardım​ eli uzatmaya devam ediyor... Gazze'ye şu ana kadar Türkiye'den 11 uçak, bir gemi, yaklaşık 700 ton insani yardım ve tıbbi malzeme, 8 sahra hastanesi ile 20 ambulans El Ariş'e ulaştı. Ölü sayısı 15 bin, yıkılan bina sayısının ise 50 bini geçtiği Gazze'ye yardımlar bununla da sınırlı kalmadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca​, Kayseri​'den Gazze için bir uçağın daha kalktığını açıkladı.

Kayseri Havalimanı'nda yaklaşık 8 ton ilaç ve tıbbi malzeme yüklenen Milli Savunma Bakanlığının Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait C-130 Hercules tipi uçak, hazırlıkların tamamlanmasının ardından uzman doktor ve hemşirelerin de arasında olduğu 9 sağlık çalışanıyla saat 08.00'de El-Ariş Havalimanı'na doğru havalandı.

Sağlık ekibi, Mısır Sağlık Bakanlığı ile gerçekleştirilen planlamalar çerçevesinde yaralıların tedavisinde görev yapacak.

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bir uçak dolusu yardım daha yola çıktı!

UÇAK DÖNÜŞTE YARALILARI GETİRECEK

Bir diğer yandan Fahrettin Koca yaptığı duyuruda bölgeye giden uçağın, dönüşte de yaralıları getireceğini vurguladı.

İşte Bakan Koca'nın paylaşımı:

Gazze’ye sağlık yardımlarımız devam ediyor. Kayseri’den şimdi kalkan uçakta; kuvözler, anestezi cihazları, yenidoğan ventilatörleri, ameliyat masaları, tavan lambaları ve birçok tıbbi cihaz yer almakta. "Dönüşte ise çoğunluğu çocuklardan oluşan hasta ve refakatçilerini tedavileri için ülkemize getirecek."

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1729732782719435038

 

Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...