Tgrt Haber

Türkiye'den Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne sert açıklama: Kabul edilemez

29 Aralık 2017 20:17
Türkiye'den Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne sert açıklama: Kabul edilemez

Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs’ta çözümün henüz tesis edilmemiş olduğu bir ortamda, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) adanın yegane sahibi gibi davranmakta ısrar ettiğini belirterek, "Tek taraflı hidrokarbon faaliyetlerine devam etmesi kabul edilemez bir durumdur." değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, GKRY'nin adanın ortak sahibi olan  Kıbrıs Türklerinin doğal kaynaklar üzerindeki asli haklarını hiçe sayarak, Doğu  Akdeniz’deki tek taraflı hidrokarbon faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi. Açıklamada, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin son olarak sözde münhasır  ekonomik bölgesinde verdiği ruhsatlar çerçevesinde 6 numaralı parsele bir sondaj  gemisi intikal ederek, çalışma için hazırlıklara başladığı kaydedildi.Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir kapsamlı çözümün henüz tesis edilmemiş  olduğu bir ortamda, Kıbrıs Rum tarafının Ada’nın yegane sahibi gibi davranmakta  ısrar ettiği vurgulanan açıklamada, "Tek taraflı hidrokarbon faaliyetlerine devam  etmesi kabul edilemez bir durumdur." vurgusu yapıldı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...