Tgrt Haber

Son dakika | Türkiye Haniye için bir günlük yas ilan etti

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Tgrthaber.com
01 Ağustos 2024 21:12 - Güncelleme : 01 Ağustos 2024 23:18
Son dakika | Türkiye Haniye için bir günlük yas ilan etti

Son dakika haberi: Türkiye, Hamas lideri İsmail Haniye'nin ölümü nedeniyle bir günlük yas ilan etti. Karar sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistin davasına desteğimizi ve dayanışmamızı göstermek amacıyla cuma günü milli yas ilan edilmiştir" dedi.

Türkiye​, İran'ın başkenti Tahran'da İsrail tarafından düzenlenen suikast sonucu öldürülen Hamas​ lideri İsmail Haniye için bir günlük milli yas ilan etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milli yas kararını sosyal medya hesabından paylaştı. Filistin​ ile dayanışma göstermek için yas kararı aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"FİLİSTİN HALKINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"

"Filistin Davasına olan desteğimizi ve Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı göstermek amacıyla, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’nin şehadeti sebebiyle, yarın (2 Ağustos Cuma) 1 günlük millî yas ilan edilmiştir.                                                           

İsmail Heniye ve tüm Filistinli şehitleri rahmetle yâd ediyor, şahsım ve Milletim adına Filistin halkına başsağlığı diliyorum."

Son dakika | Türkiye Haniye için bir günlük yas ilan etti - 1. Resim

BÜTÜN CAMİLERDE SELA OKUNACAK

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İran’ın başkenti Tahran’da yapılan saldırıda hayatını kaybeden İsmail Heniye için yarın bütün camilerde selaların okunacağını ve Cuma namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılınacağını bildirdi.

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Filistin davasının büyük önderlerinden İsmail Heniye’nin şehid edilmesi münasebetiyle ülkemizde 1 günlük milli yas ilan edilmiştir. Yarın tüm camilerimizde sala verilecek ve Cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılınacaktır. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...