Tgrt Haber

Türkiye'den Libya'ya yardım eli! İlk uçak hareket etti

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Eylül 2023 06:32 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 06:45

Türkiye, "Daniel" fırtınası sonrası sel felaketi ile boğuşan ve binlerce insanını kaybeden Libya'ya yardım uçağı gönderdi. Uçakta arama kurtarma ekipleri ile temel yaşam malzemeleri bulunuyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Daniel fırtınasının ardından büyük sel felaketinin yaşandığı Libya​'ya arama kurtarma​ ekipleri ile temel yaşam malzemelerini taşıyacak üç nakliye uçağından ilkinin Ankara'dan hareket ettiğini bildirdi.

TALİMAT CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dost ve kardeş ülke Libya'da meydana gelen kasırga felaketi sonrası, Türkiye​'nin yardım elini bölgeye ulaştırmak üzere hazırlıklarını tamamladığı belirtildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1701418257805201734

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla arama kurtarma ekiplerini Libya'ya taşıyacak üç adet nakliye uçağından ilkinin Mürted Hava Meydan Komutanlığı'ndan bölgeye hareket ettiği bilgisi verildi.

Libya halkına "geçmiş olsun" dileklerinin iletildiği açıklamada, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilendi.

2 BİN ÖLÜ, 7 BİN KAYIP

Libya’da etkili olan 'Daniel Fırtınası’, büyük faciaya yol açtı. Yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen dakika artıyor. Afette son durumu bildiren doğudaki hükümetin İçişleri Bakanı Ebu Zeribe, 7 bin kişinin kayıp olduğunu duyururken, Başbakan Usame Hammad ise ölenlerin sayısının 2 bini geçtiğini açıkladı. AFAD, bölgeye çok sayıda personel ve ekipman göndereceğini açıkladı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...