Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Türkiye'nin batısı orman yangınlarıyla mücadele ediyor! Antalya, Bursa ve Muğla yanıyor

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 Haziran 2024 15:27 - Güncelleme : 01 Temmuz 2024 01:46

Türkiye'nin batısı yangınlarla mücadele ediyor. Antalya, Muğla ve Bursa'da çıkan orman yangınlarına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Orman yangınlarında binlerce hektar alan küle dönerken birçok küçükbaş hayvan da telef oldu.

Canlı Anlatım Özeti
  • BURSA'DAKİ YANGINLA İLGİLİ SORUŞTURMA
  • ÜNİVERSİTENİN ANA EĞİTİM BİNASINDA HASAR YOK
  • HAYVANLAR TELEF OLDU, ATLAR GÜÇLÜKLE KURTARILDI
  • BURSA'DA YANGIN KONTROL ALTINDA
  • MURATPAŞA YANGIN KONTROL ALTINDA
  • MUĞLA YANGIN KONTROL ALTINDA
  • LARA'DA YANGIN HAVALİMANI BÖLGESİNE DOĞRU İLERLİYOR
  • BALIKESİR-İZMİR SINIRI ALEV YUMAĞINA DÖNDÜ
  • "ÇOK ŞİDDETLİ RÜZGAR VAR"
  • ANTALYA'DA EKİPLER HAVADAN KARADAN MÜDAHALE EDİYOR
  • MUĞLA ALEV ALEV YANIYOR

01.07.2024 01:46

BURSA'DAKİ YANGINLA İLGİLİ SORUŞTURMA

Bursa’da çıkan orman yangınıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Savcılığın yaptığı açıklamada can kaybı olmadığı belirtilirken, çıkan yangınla ilgili bölgede Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve bir Cumhuriyet savcısı görevlendirildi.


01.07.2024 00:53

ÜNİVERSİTENİN ANA EĞİTİM BİNASINDA HASAR YOK

 BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Prof. Dr. Yılmaz da ana eğitim binalarında herhangi bir hasar olmadığını belirtti.

Veteriner Fakültesi Dekanı ve çiftlik müdürünün gayretleriyle hayvanları yangın alanından kurtardıklarını bildiren Yılmaz, "Çiftlik binamızın bir kısmında bir zarar söz konusu oldu. Ziraat Fakültesinin yangının kampüsümüze girdiği alanda yer alan bir küçük eğitim binası vardı, daha çok stajyerlerin kullandığı, orada kısmi bir zararımız var ama ana eğitim bloklarımıza hiçbir şekilde yangın ulaşmamış oldu." diye konuştu.


30.06.2024 22:03

HAYVANLAR TELEF OLDU, ATLAR GÜÇLÜKLE KURTARILDI

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Yolçatı Mahallesi'nde makilik alanda çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Yangında birçok hayvan telef olurken, çiftlikteki atların kurtarılma görüntüsü anbean kameralara yansıdı.

Yangın, Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi'nde makilik alanda çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangın rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Çiftliğe sıçrayan yangında küçükbaş hayvanlar telef oldu.

Türkiye'nin batısı orman yangınlarıyla mücadele ediyor! Antalya, Bursa ve Muğla yanıyor - 1. Resim


30.06.2024 20:02

BURSA'DA YANGIN KONTROL ALTINDA

Yangının kısmen kontrol altında tutulduğunu belirten Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 4 uçak, 4 helikopter havadan müdahalesini sürdürülürken, soğutma çalışmalarına devam edildiğini bildirdi.

Söndürme çalışmasına katılan kurum ve kuruluşların koordinesini sağlayan Vali Demirtaş, AA muhabirine, BUÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili tedbir aldıklarını ve yurtlardaki öğrencileri şehir merkezindeki diğer yurtlara yerleştirdiklerini söyledi.

Sabah saatlerinde öğrencilerin yurtlarına geri döneceğini belirten Demirtaş, "Tarım ve Orman Bakanı'mızı ve İçişleri Bakanı'mızı zaman zaman arayıp özellikle yangının safahatı ile ilgili sürekli bilgi arz ettim. Şu an ciddi bir sıkıntımız yok. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Hem karadan hem de havadan gece görüşlü helikopterimiz çalışmasına devam ediyor." diye konuştu.

Soğutma çalışmasının karadan da sürdürüldüğünü dile getiren Demirtaş, rüzgarın kesildiği bölgede sabaha kadar herhangi bir sorunun kalmayacağını düşündüklerini aktardı.


30.06.2024 20:06

MURATPAŞA YANGIN KONTROL ALTINDA

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.
Lara bölgesindeki plaja yakın ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.
İhbar üzerine bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.
Yangına 2 helikopter, çok sayıda arazöz, su ikmal aracı, dozer, itfaiye ve orman ekipleriyle müdahalede bulunuldu.
Yangın bölgesinde birçok kişi de yangının yayılmasına engel olmak için ekiplere destek verdi. Bazı kişiler hortum ve su bidonları ile yangına müdahale etmeye çalıştı.
Yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.
Yangında, 30 hektar alan ve ekili bir sera zarar gördü.

Türkiye'nin batısı orman yangınlarıyla mücadele ediyor! Antalya, Bursa ve Muğla yanıyor - 2. Resim


30.06.2024 20:09

MUĞLA YANGIN KONTROL ALTINDA

Muğla'nın Milas ilçesinde ziraat alanında başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Kısa sürede yayılan yangın, itfaiye ve orman ekiplerinin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Milas'ın Demirciler Mahallesi'nde çıkan yangın, ziraat alanında başlamasının ardından kuvvetli rüzgarın etkisiyle hızla ormanlık alana yayıldı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen çok sayıda itfaiye aracı ve ekip, yangına müdahale etti. Yoğun çabalar sonucunda yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı.

Türkiye'nin batısı orman yangınlarıyla mücadele ediyor! Antalya, Bursa ve Muğla yanıyor - 3. Resim


30.06.2024 18:09

LARA'DA YANGIN  HAVALİMANI BÖLGESİNE DOĞRU İLERLİYOR

 Antalya'nın Lara bölgesinde saat 15.00 sıralarında başlayan orman yangınına ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Yangının havalimanına yakın olması sebebiyle havadan müdahale kontrollü olarak yapılıyor.

Türkiye'nin batısı orman yangınlarıyla mücadele ediyor! Antalya, Bursa ve Muğla yanıyor - 1. Resim


30.06.2024 17:01

BALIKESİR-İZMİR SINIRI ALEV YUMAĞINA DÖNDÜ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin Altınova Mahallesi’nde, Balıkesir ile İzmir il sınırını belirleyen Madra Çayı içerisinde bulunan sazlık alan alevlere teslim oldu. Çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. 

Olay yerine gelen ekiplerin söndürme çalışmaları devam ediyor. 

Türkiye'nin batısı orman yangınlarıyla mücadele ediyor! Antalya, Bursa ve Muğla yanıyor - 1. Resim


30.06.2024 16:45

BURSA'DA MAKİLİK ALANDA YANGIN

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Yolçatı Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Vatandaşların durumu ekiplere bildirmesiyle İtfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi başladı. 

Çiftliğe sıçrayan yangında küçükbaş hayvanlar telef oldu. Yangının büyüklüğü havadan görüntülendi.

ÜNİVERSİTE YURTLARI BOŞALTILACAK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde atların olduğu bir alan vardı. Atların tahliyesi sağlandı. Diğer hayvanlar da salındı ancak ne olduğunu kestirebilmek mümkün değil” diyen Bozbey, “Yangın birdenbire oraya ulaştı. Yurtlar var. Yurtların boşaltılması söz konusu, talimatlar da verildi. Yurtlar boşaltılacak, tedbirlerimizi alıyoruz. Başta insan olmak üzere hiçbir canlıya zarar gelmemesini arzu ediyoruz. Bütün ekiplerimize yürekten teşekkür ediyorum. Ateşin arasında kalan arkadaşlarımız da var. Ona rağmen çalışmalar aralıksız sürüyor. Hepsi çok yoğun çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

"ÇOK ŞİDDETLİ RÜZGAR VAR"

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’de yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Mahmut Demirtaş, “Çok şiddetli bir rüzgar var. Üniversite bölgesinde yayılıyor. Bir taraftan helikopterle havadan bir taraftan karadan müdahale ediliyor. En kısa sürede kontrol altına almayı hedefliyoruz. Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinin bulunduğu alanlarda at ve koyunların tahliyesi ile ilgili çalışmamız oldu. Alevlerin yayılmaması için gayret gösteriyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile görüşüyoruz. 2 helikopter havadan müdahalesini sürdürüyor. 2 uçakta ve 4 helikopter daha gelmesini bekliyoruz” dedi.

Türkiye'nin batısı orman yangınlarıyla mücadele ediyor! Antalya, Bursa ve Muğla yanıyor - 1. Resim


30.06.2024 15:43

ANTALYA'DA EKİPLER HAVADAN KARADAN MÜDAHALE EDİYOR 

Antalya'nın Lara bölgesinde orman yangını çıktı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlık ekipler yangına karadan ve havadan müdahale ediyor.

Ekiplerin 2 helikopter, 6 arazöz, 2 su ikmal aracı ve 1 dozer ile çalışmaları sürüyor.

Türkiye'nin batısı orman yangınlarıyla mücadele ediyor! Antalya, Bursa ve Muğla yanıyor - 2. Resim


30.06.2024 14:00

MUĞLA ALEV ALEV YANIYOR 

Türkiye'nin batısı orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Bu kez de Milas ilçesi Kazıklı ve Gürçamlar Mahallesi sınırında yangın çıktı. Kızılçam ormanlık alanda başlayan yangın sonrası bölgeye çok sayıda arazöz, itfaiye, helikopter ve yangın söndürme uçağı gönderildi. Ekiplerin havadan ve karadan gerçekleştirdiği yoğun müdahale sonrası bölgede bulunan tatil sitelerine alevler ulaşmadan önü kesildi.
Kısmen kontrol altına alınan yangında yerleşim birimlerine tehdidin söz konusu olmadığı açıklandı.

Türkiye'nin batısı orman yangınlarıyla mücadele ediyor! Bu kez de Milas yanıyor - 1. Resim


Yer: Muğla

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...