Tgrt Haber

Türkiye'nin çelik zırhı Altay, Yunan basınında: Avrupa iş birliği için can atıyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
26 Nisan 2023 13:20 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 14:05
Fotoğraf: TRT Haber

Yunanistan'ın gözü kulağı Türkiye Savunma Sanayii'ndeki gelişmelerde. TCG Anadolu'nun ardından Yeni Altay Tankı'nı takibe alan Yunan basını, çarpıcı bir analiz yayımladı. Gazeteye konuşan bir uzman, Avrupa'nın Altay tankı ve yarın açılacak Akkuyu Nükleer Santrali'nden sonra Türkiye ile iş birliği yapmak için can attığını söyledi.

Fotoğraf: TRT Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın katılımlarıyla düzenlenen törende TSK​'ya test için teslim edilen Yeni Altay tankının yankıları devam ediyor. Türkiye Savunma Sanayii​'ndeki gelişmeleri yakından takip eden Yunan medyası, dünyanın ilk drone gemisi TCG Anadolu'nun ardından gözünü Yeni Altay tanıkına dikti...

Yunanistan​'ın gündemine oturan Yeni Altay tankıyla ilgili çarpıcı bir analiz yayımlayan Yunan basını, tankın test için TSK​'ya tesliminin ardından Türkiye'nin bundan sonraki süreçte ne planladığı merak edildi.

"ERDOĞAN'IN AMACI TAMAMEN DIŞA BAĞIMSIZ OLMAK"

Türkiye'nin savunma sanayii ile ilgili gazeteye değerlendirmelerde bulunan Yunan profesör Antonis Klapsis, "Erdoğan'ın amacı tamamen dışa bağımsız olmak. Avrupa bu gelişmelerden sonra Türkiye ile iş birliği yapmak için can atıyor" ifadelerini kullandı.

Haberde ek olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın yeni Altay'ı test edilmek üzere TSK​'Ya verdiğinden bahsederek "Yeni Türk tankı teslim edildi: Başka ne planlıyorlar?" sorusu soruldu. Erdoğan​'ın teslim töreninde "Hedefimiz tam bağımsız bir savunma sanayii" sözlerine dikkat çekildi.

"AVRUPA İŞ BİRLİĞİ İÇİN CAN ATIYOR"

Haberde, yarın açılacak Akkuyu Nükleer Santraliyle de ilgili bir yazıya yer verildi. Yunan uzman Klapsis'in gelişmelerden sonra Avrupa güçlerinin Türkiye Cumhurbaşkanı ile iş birliği yapmak için koştuğunu söyledi.

Türkiye'nin çelik zırhı Altay, Yunan basınında: Avrupa iş birliği için can atıyor

Klapsis ek olarak, "Erdoğan'ın tek hedefi bu değil. Erdoğan​ aynı zamanda TCG Anadolu'nun iki katı büyüklüğünde bir uçak gemisi inşa etmeyi de planlıyor. Bunun yanı sıra İngiltere ile planlanan denizaltı projesi var. Ayrıca Japonya iş birliği ile ikinci bir nükleer santral devrede" sözlerine de yer verdi

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...