Tgrt Haber

Türkiye'nin İsveç kararı sonrası ABD'den F-16 açıklaması 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
26 Aralık 2023 21:10 - Güncelleme : 26 Aralık 2023 22:12
Türkiye'nin İsveç kararı sonrası ABD'den F-16 açıklaması 

Son dakika haberi: ABD, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin teklifin TBMM'de komisyondan geçmesini memnuniyetle karşıladığını ve Biden'ın Türkiye'ye F-16 satışına olan açık desteğinin sürdüğünü açıkladı.

İsveç​'in NATO​ üyeliği Dışişleri Komisyonu’nda kabul edilmesinin ardından İsveç ve ABD​'den ilk açıklamalar geldi. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, "NATO üyesi olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" derken ABD de memnuniyetle karşıladı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Biden'nın Türkiye​'nin F-16​ talebine desteğini sürdürdüğünü söyledi. 

NATO'ya İsveç'in Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, TBMM Dışişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

Teklife AK Parti, MHP ve CHP evet oyu verirken, İYİ Parti ve Saadet Partisi hayır oyu verdi. DEM Parti ise oylamaya katılmadı. Komisyondan geçen protokol, Meclis Genel Kurulu'na 16 Ocak'ta gelmesi beklenirken İsveç ve ABD'den peşisıra açıklamalar geldi. 

İSVEÇ'TEN İLK AÇIKLAMA 

TBMM Dışişleri Komisyonunda ülkesinin NATO'ya katılımına kabul edilmesini ardından İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström açıklama yaptı. 

​​​​​​​Billström, X plartformundan mesajında, "İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusunun Türkiye'deki Dışişleri Komisyonunda onaylanmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bir sonraki adım Parlamentonun bu konuyu oylaması olacak. NATO üyesi olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi. 

ABD: MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin attığı son adımı büyük memnuniyetle karşıladığını belirtirken açıklamada F-16 konusuna da değindi. 

Bakanlık açıklamasında, "Başkan Biden, uzun zamandır Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonuna verdiği açık desteği sürdürmektedir ki bu durum NATO'nun operasyon kabiliyetini geliştirecektir" denildi. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...