Tgrt Haber

Türkiye’nin itiraz yarışı

03 Nisan 2019 09:42
Türkiye’nin itiraz yarışı

Mahallî seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre, 8 ilde ilk iki sıradaki aday arasındaki fark bin oyun, 90 ilçede ise 100 oyun altında bulunuyor.

İlk iki sıradaki adaylar arasındaki oy farkı, Adıyaman Sincik’te 10, Artvin Yusufeli’de 3, Denizli Baklan’da 7, Eskişehir Çifteler’de 8, Muş Malazgirt’te 3, Sivas İmranlı’da 8 ve Yozgat Aydıncık’ta ise 6 olarak görünüyor.
Fark bu kadar az olunca yapılan itirazlar da o oranda arttı. İtirazı kabul edilen bazı yerlerde oylar yeniden sayıldı. İşte Türkiye genelinde yapılan itirazlar:

∂ AK Parti 72 bin 680 seçmenin oy kullandığı, HDP’nin bin 409 oy fark ile kazandığı Siirt merkez ile Kurtalan ve Baykan ilçeleri, Gökçebağ ve Veyselkarani beldelerinde seçim sonuçlarına itirazda bulundu.

∂ Iğdır’da, ‘cumhur ittifakı’nın adayı MHP’li İsa Yaşar Tezel, HDP’li Yaşar Akkuş’un kazandığı yerel seçimin resmî olmayan sonuçları için itirazda bulundu. Tezel “Şaibeli bir seçim vardır. Hukuka ve adalete inanıyoruz, hak yerini bulacaktır” dedi.

∂ AK Parti, Yalova’daki seçim sonuçlarına itiraz etti. AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar “AK Parti’nin almış olduğu 140 oya karşılık, sandık birleştirme tutanağında AK Parti’ye 17 oy yazılmış” dedi.

∂ AK Parti ve MHP’nin, Bartın belediye başkanlığının resmî olmayan seçim sonuçlarına itirazda bulunması üzerine geçersiz olarak kayıtlara giren oylar için yeniden sayım yapılıyor

∂ Karaman’da AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, 341 sandığın tamamı için itirazda bulunuldu. MHP’nin adayı Savaş Kalaycı, 1051 oy farkla seçimi kazanmıştı.

∂ Antalya’da, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, büyükşehir belediye başkanlığı sonuçlarıyla ilgili 19 ilçede ilçe seçim kurullarına itirazda bulunduklarını açıkladı. İbrahim Ethem Taş, “Kepez’de çöpte ıslak mühürlü oyların bulunması, Döşemealtı’nda meclis üyeliğinde 800 fazla oyla seçimi kazanmamıza rağmen 100 farkla ilçe belediyesini kaybetmemiz, ayrıca sandık sonuç tutanaklarında oynamalar olması, sandık kurulu başkanı ve üyelerinin parafları olmaksızın tutanaklarda bariz oynamalar olduğu tarafımızca tespit edilmiştir” dedi.

∂ İYİ Parti, Balıkesir’de seçim sonuçlarına itiraz etti. İl Başkanı Nedim Tuna, teşkilatlarına iletilen ıslak imzalı seçim tutanaklarını incelediklerini söyledi.

∂ Bursa’nın Yıldırım, Eskişehir’in Çifteler ve Günyüzü ile Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz edildi.

∂ MHP’li Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik, Kars’taki seçim sonuçlarına itiraz etti. Nazik, “Sadece bize ait oylar değil diğer siyasi partilerin oyları da HDP’ye yazılmıştır” dedi.

∂ AK Parti Adıyaman’ın Tut, Sincik ve Kahta ilçeleri ile Bölükyayla beldesinde seçim sonuçlarına itiraz etti.

∂ Edirne’nin Keşan ilçesinde belediye başkanlığını 11 oy farkla AK Partili Mustafa Helvacıoğlu’nun kazanmasının ardından CHP, İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

∂ MHP Kırşehir İl Başkanlığı, Mucur ilçesinde seçim sonuçlarına itirazda bulundu. İl Başkanı Arif Kılıç, seçimi 54 oy farkla kaybettiklerini aktararak, tespit ettikleri bazı yanlışlıklar sebebiyle dün 22 sandık için Mucur Seçim Kuruluna itirazda bulunduklarını bildirdi.

∂ Yozgat’ta MHP resmî olmayan sonuçlara göre 5 oyla kaybettiği Aydıncık ilçesinde oyların tekrardan sayılması için seçim sonuçlarına itiraz etti. Seçimde AK Parti adayı Ahmet Koçak 1003 oy alırken, MHP adayı Selahattin Özdemir ise 998 oy almıştı. Seçimde 70 oy da geçersiz sayılmıştı.

∂ Karabük’te AK Parti’nin itirazı sonucu değiştirmedi. Yapılan değerlendirme sonucunda geçersiz sayılan oylarda herhangi bir hatanın olmadığı belirlendi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...