Tgrt Haber

Türkiye'nin ormanları yanıyor! 2 ilde alevlerle mücadele sürüyor

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 Temmuz 2023 18:43 - Güncelleme : 27 Temmuz 2023 18:51
Türkiye'nin ormanları yanıyor! 2 ilde alevlerle mücadele sürüyor

Türkiye'de sıcaklık artışıyla birlikte çıkan yangınlarında dönümlerce alan, küle döndü. Bugün Tekirdağ ve Isparta'da çıkan yangınlar, ormanlık alana sıçradı. Ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için müdahaleye başladı. Isparta Valisi Aydın Baruş, yangın açısından riskli bir hava durumunun olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde artan sıcaklıklar, birçok ilde orman yangınlarını tetikledi. Bugün Tekirdağ​ ve Isparta​'da çıkan orman yangınlarında onlarca dönüm alan küle döndü.

Tekirdağ'da askeri bölgede ağaçlık alanda çıkan yangın​, itfaiye ve askerlerin müdahalesiyle söndürüldü.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre Çorlu ilçesine bağlı Hatip Mahallesi Ergene yolu üzerinde bulunan kışlanın otluk kısmında çıkan yangın rüzgarın da şiddetiyle kısa sürede ağaçlık alana da sıçradı. 

Türkiye'nin ormanları yanıyor! 2 ilde alevlerle mücadele sürüyor

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, itfaiye ve askeri personelin uğraşları neticesinde kontrol altına alınarak söndürüldü. Ayrıca itfaiye ekibi, yangından etkilenen bir kaplumbağayı sağ kurtardı.

Yangının çıkış sebebiyle ilgili inceleme sürüyor.

ISPARTA'DA 150 DEKAR TARLA YANDI

Isparta'nın Gönen ilçesinde tarlada çıkan yangın ise ormanlık alana sıçradı. Yangında 150 dekar buğday tarlasının küle dönmesi yürekleri yaraladı. 

1 hektar ormanlık alan zarar gördü. Yangında alevlerin yükselmesiyle çevredeki vatandaşlar, 112 Acil Çağrı merkezine yaptığı ihbarda bulundu.

Bölgeye Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan alevler, tarlanın yakınında bulunan ormanlık alana sıçradı. Havadan 2 uçak, 2 helikopter, 10 itfaiye aracı, 2 su ikmal aracı, 10 arazöz ve karadan 110 itfaiye ekibinin müdahalede bulunduğu yangın uzun süren çalışmalar sonucu kontrol altına alındı. Çıkan yangında 150 dekar buğday tarlası kül olurken, 1 hektar ormanlık alan zarar gördü.

"RİSKLİ DURUMDAYIZ"

Yangın bölgesinde yetkililerden bilgi alarak incelemelerde bulunan Isparta Valisi Aydın Baruş yangının başlamasının ardından Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin hemen müdahalede bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

 “Şuan da çok olumsuz şartlar içerisindeyiz, riskli bir durumdayız.  Yangın açısından çok riskli bir hava durumu var. Vatandaşlarımıza ait yaklaşık 150 dekar buğday tarlası zarar gördü. Sebebini henüz bilmiyoruz ama büyük ihtimalle insan kaynaklı bir hatadır diye tahmin ediyoruz çünkü bu tür hava şartlarında en ufak bir ihmal dahi vahim sonuçlara yol açabiliyor."

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...