Tgrt Haber

Türkiye'ye hadsiz suçlama

21 Haziran 2016 11:04
Türkiye'ye hadsiz suçlama

Türkiye'nin, Almanya vizesine sahip olmalarına rağmen bazı Suriyelilerin ülkeden çıkışına izin vermediği iddia edildi

Alman haber ajansı dpa, Alman İçişleri Bakanlığı verilerine dayandırdığı haberde Ankara'nın, AB ile varılan mutabakat uyarınca Avrupa ülkelerine gönderilecek bazı Suriyelilere, Almanya vizeleri olduğu halde ülkeden çıkış izni vermediğini bildirdi. Yetkililerin, Avrupa’ya gönderilecek mültecilerin listesini kendilerinin hazırlamış olmalarına rağmen, geride bırakılan haftalarda 52 yüksek nitelikli Suriyelinin Türkiye'den çıkış izni alamadığı belirtildi.

Söz konusu mültecilerin, 18 Mart'ta AB ile varılan mutabakat kapsamında gerekli kriterleri yerine getirdiği bildiriliyor. Yasadışı yollarla Avrupa'dan Türkiye'ye gönderilecek her bir Suriyeli karşılığında, Türkiye'den de Avrupa'ya yasal yollardan bir Suriyeli gönderilmesi kararlaştırılmıştı. Şimdiye kadar bu yolla Almanya’ya 292 Suriyeli mülteci kabul edildi.

Türkiye’den çıkış vizesi alamayan 52 Suriyeli mültecinin Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Alman makamlarınca gerekli incelemelerinin tamamlanmış olduğu ve Alman vizesi verildiği belirtildi.

İşlemleri tamamlanan Suriyeli mültecilerin, Almanya uçuşlarının da ayarlandığı ancak buna rağmen ülkeden çıkış izni verilmediği belirtiliyor. Dpa haber ajansı, Almanya İçişleri Bakanlığı’nın mültecilere herhangi bir açıklama yapılmadığını aktardığına yer veriyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...