Tgrt Haber

Türkiye'yi kavuran 'Basra' sıcaklıkları dükkan kapattırdı: Kendime izin verip, çimmeye geldim

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
16 Ağustos 2023 09:00 - Güncelleme : 16 Ağustos 2023 09:19

Türkiye'yi kasıp kavuran Basra sıcakları hayatı felç etti. Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde etkili olan sıcaklardan bunalan bir fırıncı, kendine 3 gün izin verip Mersin'e tatil yapmaya gitti.

Sıcak hava dalgalarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Türkiye​'de hayat felç oldu. Eyyam-ı bahur sıcaklarında tam kurtulduk derken Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesini bu sefer de Basra sıcakları esir aldı.Adana​'da park ve bahçelerdeki termometreler 49 dereceyi gördü. Sıcaklık rekoru​ kırılan Adana'da bir fırıncı, bunaldığını söyleyip dükkan kapattı. 

Kentte uzun yıllardır fırıncılık yapan 44 yaşındaki Ramazan Şeker, dükkanının camına ‘Aşırı sıcaktan bunaldım. 3 gün çalışmayacağım Pazartesi, Salı ve Çarşamba kapalıyız’ yazısını yazıp Mersin’e denize gitti. Fırına gelen vatandaşlar yazıyı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

"DENİZE ÇİMMEYE GELDİM"

İhlas Haber Ajansı’nın ulaştığı Zekeriye Şeker ise plajdan video yollayarak, “11 yıldır fırıncılık yapmaktayım. Aşırı sıcaklara dayanamadım, bunaldım. Dışarı 50 derece, fırının içerisi bunun 2-3 katı. Herkesin kendisine izin vermesini isterim. Bende 3 günlüğüne kendime izin verdim ve denize çimmeye geldim" dedi.

SICAKLIK REKORU KIRILDI

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye'de sıcaklık rekorunun kırıldığını duyurdu. Meteoroloji'nin verilerine göre en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde ölçüldü.

https://twitter.com/mehmetozhaseki/status/1691535987564761088

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...