Tgrt Haber

Son dakika! PKK'ya 'Eren' darbesi: Turuncu ve gri kategoriye 3 çizik daha

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
24 Eylül 2022 13:08 - Güncelleme : 24 Eylül 2022 13:57
Son dakika! PKK'ya 'Eren' darbesi: Turuncu ve gri kategoriye 3 çizik daha

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı, Eren Abluka-34 operasyonu kapsamında 2'si turuncu, 1'i gri kategoride olmak üzere 3 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık, teröristlerden 2'sinin turuncu kategoride aranan Hacer Suçin, Aliye Kiye, gri kategorideki Hatice Ay olduğunu açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölücü terör örgütü ile mücadelesi, yurt içi ve yurt dışında tüm kararlılığıyla devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Eren Abluka-34 Operasyonu kapsamında Diyarbakır​ İl Jandarma​ Komutanlığınca eylem hazırlığında olduğu tespit edilen öğrenilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon düzenlendiği bildirildi.

Ekiplerin, 20 Eylül'de düzenlediği Jandarma SİHA ve Atak helikopteri destekli operasyonda 3 teröristin silahlarıyla etkisiz hale getirildiği anımsatıldı.

2 TURUNCU 1 GRİ KATEGORİ

Teröristlerden 2'sinin Terör Arananlar Listesi'nde 1 milyon liraya kadar ödülle turuncu kategoride yer alan "Dicle Botan" kod adlı Hacer Suçin ile sözde orta saha Amed eyalet karargahında faaliyet gösteren "Diren Wan" kod adlı Aliye Kiye olduğunun belirlendiği kaydedilen açıklamada, diğerinin ise terör örgütü PKK​'nın sözde orta saha Amed eyaleti Brüsk alanında faaliyet gösteren ve 500 bin liraya kadar ödülle aranan gri kategorideki "Amed Ader" kod adlı Hatice Ay olduğu bildirildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...