Tgrt Haber

Son dakika | TUSAŞ saldırısının intikamı alınıyor! 2'si üst düzey 59 terörist öldürüldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
24 Ekim 2024 14:14 - Güncelleme : 24 Ekim 2024 15:19
Son dakika | TUSAŞ saldırısının intikamı alınıyor! 2'si üst düzey 59 terörist öldürüldü

Son dakika haberi: TUSAŞ'taki hain saldırı sonrası TSK harekete geçmiş terör yuvaları yerle bir edilmişti. Milli Savunma Bakanlığı, gerçekleştirilen operasyona ilişkin bir açıklama yaptı. Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki hava harekatlarında; ilk belirlemelere göre 2’si üst düzey olmak üzere 59 teröristin öldürüldüğün bildirildi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'nin (TUSAŞ​) Ankara​'nın Kahramankazan​ ilçesindeki tesislerine terör saldırısı düzenlendi. Saldırıyı gerçekleştiren iki terörist öldü. Teröristlerin tesis içine yüksek miktarda patlayıcı getirdikleri ve özel harekat operasyonu sırasında kendilerini patlattıkları tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda 5 vatandaşımızın şehit olduğunu açıkladı. Terör saldırısına ilişkin başlatılan soruşturmada bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 8 savcı görevlendirildi. Hain saldırı sonrası terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun da düğmesine basıldı.

Son dakika | TUSAŞ saldırısının intikamı alınıyor! 2'si üst düzey 59 terörist öldürüldü - 1. Resim


2'Sİ ÜST DÜZEY 59 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki hava harekatlarına ilişkin açıklama geldi. MSB'den yapılan yazılı açıklamada, "Dün akşamdan itibaren 47 terör hedefinin vurulduğu Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki hava harekatlarında, ilk belirlemelere göre 2’si üst düzey olmak üzere 59 terörist etkisiz hale getirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

TERÖRİSTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ’ta meydana gelen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen teröristlerin kimliklerini açıkladı.

Son dakika | TUSAŞ saldırısının intikamı alınıyor! 2'si üst düzey 59 terörist öldürüldü - 1. Resim

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı ilk paylaşımda, erkek teröristin PKK üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğunu duyurdu. İkinci paylaşımda ise kadın teröristin kimliğini açıkladı. Kadın teröristin de PKK üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğu tespit edildi.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kartal24 Ekim 2024 15:06

Daha fazla haber istiyoruz içimizi bu kadar soğutmuyor.

Sonraki Haber Yükleniyor...