Tgrt Haber

Askeri alanda korkutan patlamalar! Tuzla Piyade Okulu yangını kontrol altına alındı

08 Nisan 2022 07:39 - Güncelleme : 08 Nisan 2022 07:59

Tuzla Piyade Okulu içinde bulunan 41. Bakım Müdürlüğü'nde, gece saatlerinde art arda patlamalar meydana geldi. Mühimmat deposunda başladığı öğrenilen yangının sebebi henüz bilinmezken itfaiye tarafından kontrol altına alındığı öğrenildi.

Tuzla Piyade Okulu yerleşkesinde bulunan 41’inci Bakım Onarım Müdürlüğü Ar-Ge bölümünde yer alan mühimmat deposunda, dün gece saatlerinde yangın çıktı. 4 kez duyulan patlama sesinin ilçeyi inlettiği olayda, patlamaların ardından çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

'YANGIN MÜHHİMMAT PATLAMASINDAN ÇIKTI'

Saat 02.00 sıralarında Tuzla Piyade Okulu Komutanlığı içinde bulunan 41. Bakım Müdürlüğü'nde bilinmeyen bir sebeple patlama oldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri uzun çalışmalar sonucu yangını kontrol altına aldı. Yaşanan patlamanın mühimmat patlaması sonucu yaşandığı iddia edildi.

ÖLÜ VEVA YARALI YOK

İtfaiye ekiplerinin bilgisine göre olayda ölen veya yaralanan kimsenin olmadığı öğrenildi. İtfaiye ekiplerinin uzun müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alındı ve soğutma işlemleri sürdürüldü.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, İstanbul Tuzla'da bulunan 41’inci Bakım Fabrika Müdürlüğü AR-GE binasında patlama meydana geldiğini, daha sonra çıkan yangından hayatını kaybeden ve yaralanan personelin bulunmadığını doğruladı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Tuzla’da konuşlu bulunan 41’inci Bakım Fabrika Müdürlüğü AR-GE binasında, 8 Nisan tarihinde bir patlama meydana gelmiş ve yangın çıkmıştır. Yangına müdahale edilmiş ve söndürülmüştür. Olayda hayatını kaybeden ve yaralanan personelimiz bulunmamaktadır"

https://twitter.com/tcsavunma/status/1512287248632459265

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...