Tgrt Haber

TVHB'nin ötanazi çelişkisi! Karşı çıkarken, 4 bin lira fiyat çektiler!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Haber 7
17 Temmuz 2024 07:47 - Güncelleme : 17 Temmuz 2024 07:48
TVHB'nin ötanazi çelişkisi! Karşı çıkarken, 4 bin lira fiyat çektiler!

Başıboş köpek sorununun çözümü için gündeme gelen ötanaziye karşı çıkan Türk Veteriner Hekimleri Birliği'nin, diğer yandan yayımladığı ücret tarifesinde 3 bin lira olan ötanazi işlem ücretini 4 bin liraya yükselttiği ortaya çıktı.

Türkiye'de ölüm, yaralanma ve ölümcül hastalıklara neden olan başıboş köpek sorununa yönelik atılan adımlara en sert muhalefeti yapan örgütlerden biri Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) olmuştu. Hükümet'in ötanazi dahil olmak üzere sorunun çözümü için ortaya koyduğu çözüm önerilerini sosyal medya hesaplarından yaptığı çok sayıda paylaşımla yerden yere vuran TVHB, diğer yandan büyük bir çelişkiye imza atıyor.

  TVHB'nin ötanazi çelişkisi! Karşı çıkarken, 4 bin lira fiyat çektiler! - 1. Resim

ÖTANAZİ'NİN KARŞISINDA MI YANIN DA MI?

 Son olarak "Türk Veteriner Hekimleri Birliği ötanazinin karşısında yaşamın yanında!" mesajının bulunduğu bir görsel paylaşan TVHB, "Bilimsel ve vicdani tüm yolları tüketmeden çıkarılan bu yasa uygulamaya konmadan geri çekilmelidir. Veteriner Hekimler olarak katliam yasasına karşı hep bir ağızdan tek sözümüz: #YASAYIGERİÇEK" ifadelerine yer vermişti.

Ancak Haber 7'de yer alan habere göre aynı TVHB, yayımladığı 2024/2 yılı ev hayvanları alt sınır ücret tarifesinde ötanazi için fiyat belirledi.

TVHB'nin ötanazi çelişkisi! Karşı çıkarken, 4 bin lira fiyat çektiler! - 2. Resim

Üstelik TVHB tarafından yayımlanan son ücret tarifesinde ötanazi işleminin kedi ve köpekler için 3 bin TL'den  4 bin TL'ye çıkarıldığı bilgisine ulaşıldı.

Kaynak: Haber 7
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...