Tgrt Haber

Uğur Mumcu'nun katili MOSSAD! Bugünü yazdığı için katledildi...

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Türkiye gazetesi
24 Aralık 2023 09:25 - Güncelleme : 24 Aralık 2023 09:37
Uğur Mumcu'nun katili MOSSAD! Bugünü yazdığı için katledildi...

Gazeteci Uğur Mumcu’nun, aracına yerleştirilen bombalı tuzakla kalleşçe katledilmesinin üzerinden 30 yıl geçti. Gazetemize konuşan Uğur Mumcu’nun ailesi, suikast üzerindeki sır perdesini kaldırırken, Mumcu'nun bugünleri yazdığı için Mossad tarafından katledildiğini söyledi.ö

Araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, 30 yıl önce, 24 Ocak 1993'te arabasına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Suikast hala tam anlamıyla aydınlatılamasa da Mumcu'nun ailesi cinayetin faili ve gerekçelerinden emin.

İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ'NDEN GÖZDAĞI GİBİ SÖZLER

Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu, merhum eşinin öldürülmüden önce İsrail’in bölgeye dönük gizli planlarını ifşa eden makaleler yazdığını belirterek, "Özellikle Irak, Suriye ve Türkiye üçgeninde İsrail’in kurduğu karanlık bağlantıları araştırdı, elde ettiği sonuçları paylaştı. Dönemin İsrail Büyükelçisi “Ölmekten korkmuyor musun?” diye yüzüne söyledi. Uğur, bunu gerekli mercilerle paylaştı" ifadelerini kullandı.

Eşinin bugünlerde karşılaşılan tabloyu daha o yıllarda gördüğünü belirten Güldal Mumcu, dönemin MİT​ Müsteşarı Teoman Koman’ın, "ilginç" olarak nitelendirdiği sözlerini hatırlatrak, Koman'ın aralarında Uğur Mumcu'nun da yer aldığı gazetecilere “Aranızdan birisi ölecek” dediğini belirtti.

MOSSAD-İRAN İŞ BİRLİĞİ

Dier yandan Uğur Mumcu’nun hukukçu kardeşi Ceyhan Mumcu da "MİT’ten teyitli denilen raporda MOSSAD​ izi çok netti. Cinayetin öncesi, işlenme şekli ve sonrasında MOSSAD belirleyici unsur oldu. Ancak suikastı yapanlar MOSSAD ekibi değildi. Saldırıda İran​ rejimine muhalif Halkın Mücahitleri Örgütü aktif rol aldı. CIA’in destek verdiği planı MOSSAD yönetti” dedi.

Ceyhan Mumcu, cinayetin ardındaki güçlerin, her şeyin içinden çıkılmaz bir hâl alması için olağanüstü çaba gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Türkiye gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...