Tgrt Haber

Ukrayna sorununda Batı rotayı Donald Trump'a kırdı: Ukrayna'yı kurtaracak kişi

Editör: Banu İriç / Kaynak: Sputnik News
20 Temmuz 2024 03:52 - Güncelleme : 20 Temmuz 2024 13:07
Ukrayna sorununda Batı rotayı Donald Trump'a kırdı: Ukrayna'yı kurtaracak kişi

Rusya'nın Ukrayna ile arasındaki savaşta Batı sorun çözücü olarak Donald Trump'ı görmeye başladı. Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Trump'ın Ukrayna'yı kurtaracak kişi olduğunu söyledi.

Johnson, Daily Mail gazetesi için kaleme aldığı yazıda, “Bu hafta Donald Trump ile konuştuktan sonra, onun bu durumu düzeltecek, Ukrayna'yı kurtaracak, barış getirecek ve çatışmanın yıkıcı bulaşıcılığını durduracak güce ve cesarete sahip olduğuna her zamankinden daha fazla ikna oldum” dedi.

Ukrayna sorununda Batı rotayı Donald Trump'a kırdı: Ukrayna'yı kurtaracak kişi - 1. Resim

BU DURUMA SON VERECEK

Trump’ın, suikast girişiminin ardından hâlâ sahnedeyken güvenliğin onu pasif bir şekilde uzaklaştırmasına izin vermeyerek yumruğunu yukarı kaldırdığında karakterini ortaya koyduğunu kaydeden Johnson, eski ABD Başkanının, Kiev’in yenilmesinin Washington için de bir yenilgiye dönüşeceğinin farkında olduğunu belirterek şunu dedi:

Trump'ın Ukrayna ve Batı için doğru koşullarda bu duruma bir son verebileceğine inanıyorum. Seçilmesi halinde tam olarak ne yapacağından emin olamayacağımı vurgulamak isterim.

Johnson ayrıca Ukraynalıların, “dünyadaki en etkili Rusya karşıtı güç” olduğunu savundu.

Ukrayna sorununda Batı rotayı Donald Trump'a kırdı: Ukrayna'yı kurtaracak kişi - 2. Resim

Kaynak: Sputnik News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...