Tgrt Haber

Beyoğlu'nda bulunan Rusya Başkonsolosluğu önünde eylem

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
25 Şubat 2022 11:19 - Güncelleme : 25 Şubat 2022 11:31

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırıları protesto ediliyor. İstanbul'da yaşayan Ukraynalılar, sabah saatlerinde Beyoğlu'nda bulunan Rusya Başkonsolosluğu önünde 'savaşa hayır' pankartlarıyla eylem yapmaya başladı.

Fotoğraf (İHA)

Rusya-Ukrayna savaşının 2. gününde Kiev’de patlama ve siren sesleri duyuldu. Rusya’nın saldırıları karşısında halk metro istasyonları ve sığınaklara koştu. Avrupa göç dalgasına hazır olduğunu duyurmuştu.

İstanbul’da yaşayan Ukraynalı bazı vatandaşlar yakınlarından haber almak için soluğu Bakırköy Florya’da bulunan Ukrayna Konsolosluğu’nun önünde almıştı. Putin'in Ukrayna'yı hedef alan operasyonu, yasaklara rağmen Rusya'da da protesto ediliyor. Moskova da dahil birçok şehirdeki savaş karşıtı eylemlerde gözaltına alınanların sayısı bin 500'ü geçti.

RUSYA BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE EYLEM

İstanbul’daki Ukraynalılar da Rusya Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı. İstanbul'da yaşayan Ukraynalılar, sabah saatlerinde Beyoğlu'nda bulunan Rusya Başkonsolosluğu önünde toplandı. Rusya lideri Vladimir Putin aleyhinde sloganlar atan grup, "Savaşa hayır" yazılı pankartlar taşıdı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eylem devam ediyor.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...