Tgrt Haber

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya'nın korkunç planını açıkladı

27 Şubat 2022 17:34 - Güncelleme : 27 Şubat 2022 17:52
Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, önemli açıklamalarda bulundu.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya saldırılarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bodnar, 'Bir saat öncesinde rahip yakalandı, evinin yakınlarındaki AVM'yi patlatmak istiyordu. Rus Ortodoks kilisesinin suçlu faaliyetlerine dikkatinizi çekmek istiyorum. Kendi rahiplerini Ukrayna'da sabotaj eylemlerine göndermek için kullanıyor.' ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, önemli açıklamalarda bulundu.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya'nın Ukrayna'daki saldırıları ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Bodnar, ‘Sabotaj gruplarının faaliyetlerine dikkatinizi çekmek istiyorum’ diyen Bodnar, ‘Sivil halkı öldürmek için mevcut tüm araçları kullanıyorlar. Ambulans ele geçirerek ambulanstan ateş ediyorlardı. Bir saat öncesinde rahip yakalandı, evinin yakınlarındaki AVM'yi patlatmak istiyordu. Rus Ortodoks kilisesinin suçlu faaliyetlerine dikkatinizi çekmek istiyorum. Kendi rahiplerini Ukrayna'da sabotaj eylemlerine göndermek için kullanıyor.’ dedi. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı askeri müdahalesine ilişkin, “Bu Ukrayna halkını ve devletini yok etmek için yapılan bir soykırımdır” dedi.

‘3. DÜNYA SAVAŞIDIR’

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaş değil 3. Dünya savaşı başlattığını belirten Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar, “Ukrayna’daki savaşı protesto ediyoruz. Bugün Ukrayna’da 3 gündür Rus Federasyonu devam ediyor. Bu Ukrayna halkına yapılan bir soykırım. Bugün onlarca sivil hayatını kaybetti. Ukrayna’da tüm yaşayan halklar Ruslar da dahil bu savaştan zarar görüyorlar. Ukrayna’ya karşı yapılan bir savaş değil 3. Dünya savaşıdır. Belarus şu an bu savaşa dahil oldu ve Rusya Kazakistan’ı da bu savaşa dahil etmek istiyor. Bu savaşın başka ülkelere yayılması tüm dünyaya bağlı” diye konuştu. Büyükelçilik adına hesap oluşturulacağını ve bağış yapılabileceğini söyleyen Bodnar, “Önümüzdeki birkaç gün içerisinde büyükelçilik adına hesap oluşturacağız. Yardım etmek isteyen bağış yapmak isteyenler oraya yatıracaklar. Ukrayna’ya yardım edin” ifadelerini kullandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...