Tgrt Haber

Ülke resmen buz tuttu! Son 25 yılın en soğuk günü... 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
03 Ocak 2024 18:14 - Güncelleme : 03 Ocak 2024 18:15
Ülke resmen buz tuttu! Son 25 yılın en soğuk günü... 

İskandinavya'da sıcaklıkların rekor seviyede düşmesiyle birlikte İsveç, son 25 yılın en soğuk ocak ayını yaşıyor. Eksi 40 santigrat derecenin altına düşen sıcaklıklar, bölgeyi etkisi altına aldı. Bu rekor soğuk hava dalgasının, iki gün üst üste eksi 40 derecenin altında sıcaklıklar kaydedilmesiyle kayıtlara geçti. 

İsveç​'in TT haber ajansının aktardığı bilgiye göre, İsveç Laponyası'ndaki Kvikkjokk-Arrenjarka bölgesinde hava sıcaklığı, eksi 43,6 santigrat dereceye kadar geriledi.

25 YILIN REKORU!

Sıcaklık, 1999 yılından bu yana ocak ayında ülkede kaydedilen en düşük sıcaklık oldu. İsveç'in kuzeyindeki yerli Sami halkının yaşadığı Nikkaluokta bölgesinde de dün termometreler eksi 41,6 derece kaydedilmişti.

Nikkaluokta da Norveç'in kuzeyinden İsveç ve Finlandiya üzerinden Rusya'ya kadar uzanan Laponya'da yer alıyor.

Ülkede ocaktaki en düşük sıcaklık, eksi 49 ile 27 Ocak 1999'da Finlandiya sınırı yakınındaki Karesuando kasabasında ölçülmüştü.

Ülke resmen buz tuttu! Son 25 yılın en soğuk günü... 

FİNLANDİYA DA DONDU! 

Finlandiya'nın kuzeybatısındaki Ylivieska kentinde ise hava sıcaklığı eksi 37,5 derece olarak kaydedildi.

Finlandiya Meteoroloji Enstitüsü, ülkenin birçok kesiminde hava sıcaklığının sıfırın altında 40 derecenin altına kadar düşebileceği uyarısında bulundu vatandaşların gerekli önlemleri almasını önerdi. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...