Tgrt Haber

Üniversite kampüsünde tehlikeli gerginlik

10 Şubat 2017 20:27
Üniversite kampüsünde tehlikeli gerginlik

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü bugün karıştı.

Bir grup, birçok akademisyenin ihraç edildiği kanun hükmünde kararnameyi protesto etti. Birçok eylemde olduğu gibi CHP'li milletvekilleri yine başı çekti. CHP'liler Cebeci Kampüsü’ndeki eyleme destek vermek için üniversiteye geldi; ancak özel güvenlik görevlileri, valilik kararını gerekçe göstererek, vekilleri içeri almadı. CHP'liler, bunun üzerine kapıda özel güvenlik görevlilerini zorlayarak, içeri girmeye çalıştı. Bu sırada  arbede yaşandı.

Milletvekillerinin üniversite kampüsüne girmesinin ardından çevik kuvvet ekipleri de kampüs alanına girdi. Yaşanan arbedede polis, öğretim görevlilerine ve öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti.

Biber gazından gazeteciler de nasibin aldı. Ankara büromuzdan foto muhabirimiz Alp Eren Kaya da onlardan biriydi.

Kaya yaşananları şöyle anlattı:

"Polisin kampüs içerisindeki müdahalesi sırasında görüntü almak için içeri girdik. Basın mensuplarının kampüs dışına çıkmasını istediler. Bu sırada polisle göstericiler arasında arbede yaşandı. Özel güvenlik bizi zorla dışarı attı. Ben tepkimi ifade edeceğim sırada , polis araya girerek biber gazı sıktı. Direkt gözüme geldi.  Çok şükür bir şey olmadı."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...