Tgrt Haber

Ünlü iş adamı böyle öldürüldü

08 Şubat 2016 14:05
Ünlü iş adamı böyle öldürüldü

Ankara’da evinden çıkıp otomobiline bindiği sırada kimliği belirsiz kişi tarafından kurşun yağmuruna tutulan ve hayatını kaybeden iş adamı Ali Kayum'un, vurulma anı görüntüsü ortaya çıktı. İş adamına saldırı anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Polis, eşkali belirlenen saldırgan ile ona yardımcı olan kişilerin yakalanması için operasyon başlattı.

Cinayet, 5 Şubat'ta Çankaya ilçesi Mutlukent Mahallesi Ceyhun Sokak'ta işlendi. Başkentin ünlü iş adamlarından emlakçı Ali Kayum (60) cuma namazına gitmek üzere evinden çıkıp, 06 BA 1845 plakalı lacivert renkli Mercedes aracına bindiği sırada kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırı anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Milliyet Ankara'nın elde ettiği görüntülerde Kayum'un aracına binmesiyle harekete geçen saldırganın iş adamının kapısını kapatmasının ardından sol ön candam ateş ettiği görülüyor. Aracın ön sol camından yakın mesafeden Kayum'a toplam 8 el ateş ettiği görülen saldırganın, camın kırılmasının ardından kolunu aracın içine sokarak ateş etmeyi sürdürdüğü görüntülere yansıdı.

Saldırganın eşkali

Tamamen siyah giyindiği ve yine siyah renkli bere taktığı görülen saldırganın yüzünü gizlemek için üzerindeki montun yaka kısmını da kaldırdığı görülüyor. Saldırganın ateş ettikten sonra silahı sağ elinden sol eline alarak olay yerinden koşarak uzaklaştığı da güvenlik kamerası görüntülerinde yer alıyor. Saldırganın bir araca binip binmediği, kendisine yardım edenler olup olmadığı ise kamera açısında bulunmuyor.

Hastaneye kaldırıldı

Ali Kayum, saldırıda 1'i başına 3'ü ise göğsüne isabet eden kurşunlarla ağır yaralanırken, silah sesleri üzerine kapıya çıkan evde çalışan hizmetlilerin haber vermesi üzerine 112 Acil Servis ile polis ekipleri olay yerine geldi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini olay yerinde yaptıkları iş adamını Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Saldırıda ağır yaralanan Kayum, hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Soruşturma sürüyor

Polis ekipleri şahsın aracında ve çevrede geniş çaplı araştırma yaptı.
Yapılan incelemede aracın sol ön camının tamamen kırılmış olduğu belirlendi. Olay yeri inceleme ekipleri araçta ve çevrede geniş çaplı araştırma gerçekleştirirken, saldırgan ve ona yardım edenlerin yakalanması için Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Toprağa verildi

Öte yandan, silahlı saldırıda yaşamını yitiren Ankaralı iş adamı Ali Kayum'un cenazesi dün toprağa verildi. Kayum için Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde düzenlenen  cenaze törenine eşi Birgül Kayum ve kızı Begüm Güral'ın yanı sıra, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, yakınları, sevenleri ve vatandaşlar katıldı. Merhum iş adamının naaşı, kılınan namazın ardından cenaze nakil  aracına konuldu. Kayum'un kızı ve eşi, gözyaşlarına hakim olamadı. Kayum, daha sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Kaynak: Milliyet

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...