Tgrt Haber

Ünlü oyuncu Rıza Akın beyin kanaması geçirdi

02 Kasım 2022 00:34 - Güncelleme : 02 Kasım 2022 00:47
Ünlü oyuncu Rıza Akın beyin kanaması geçirdi

Oyuncu Menderes Samancılar, meslektaşı Rıza Akın'ın beyin kanaması geçirdiğini ve ünlü oyuncunun yoğun bakımda olduğunu açıkladı.

Ünlü oyuncu​ Rıza Akın beyin kanaması​ geçirdi. Kötü haberi sosyal medya hesabından duyuran meslektaşı Menderes Samancılar, Akın'ın yoğun bakımda olduğunu söyledi.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımla Rıza Akın'ın beyin kanaması geçirdiğini duyuran Menderes Samancılar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Rıza Akın kardeşim beyin kanaması geçirdi. Ameliyattan çıktı, yoğun bakımda. Allah onu sevdiklerine bağışlasın. Kardeşim bunu da atlatacaktır. Sonuna kadar tüm doktorlarımıza inanıyor ve güveniyoruz" 

RIZA AKIN KİMDİR?

Erzincanlı bir ailenin çocuğu olan Rıza Akın, 15 Eylül 1957 tarihinde Adana'da dünyaya gelmiş Türk oyuncudur. Adana Tiyatro Derneği'nin yönetim kurulu üyesi olan Akın, tiyatroyla Adana Halkevi'nde ortaokul yıllarında tanıştı. 

Tiyatro için Ankara'ya taşınan Akın, Ankara Birlik Tiyatrosu'nda profesyonel oldu. Tiyatro yaşantısına 1969-1977 yılları arasında ara verdikten sonra iletişim okudu ve gazetecilik yapmaya başladı.

Tiyatroyu oyunculuk dışındaki çalışmalarla Adana'da sürdürdü. 1997 yılında Seyhan Belediyesi Tiyatro Topluluğunu kurdu ve beş yıl oranın sanat danışmanlığını yaptı. 2005 yılında Tayfun Pirselimoğlu'nun tamamlanamayan Kuartet adlı filmiyle oyunculuğa döndü.

.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...