Tgrt Haber

Uşak’ta 5 yaşındaki Yaman’ın şüpheli ölümü: Gece ateşlendi, sabah hayatını kaybetti

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Şubat 2023 14:03 - Güncelleme : 02 Şubat 2023 14:08
Uşak’ta 5 yaşındaki Yaman’ın şüpheli ölümü: Gece ateşlendi, sabah hayatını kaybetti

Uşak’ta 5 yaşındaki Yaman gece ateşlendikten sonra sabah saatlerinde yatağında hareketsiz bulundu. Annesi tarafından ölü bulunan çocuğun cansız bedeni hastane morguna kaldırıldı. Akıllara Strep A ihtimali gelirken küçük Yaman'ın ölümünün nedeni ise yapılacak olan otopsinin ardından belli olacak.

Avrupa’da vaka sayısının arttığı ve halk arasında ‘beta’ olarak bilinen ve Strep A bakterisinin neden olduğu enfeksiyon Türkiye’de de tedirginliğe neden oldu. Ülkemizde vaka sayısının oldukça düşük olduğu sağlık problemi ile ilgili Bakan Koca açıklama yaptı. Vatandaşa uyarıda bulunan Bakan Koca,  çocuklarda ani ateşe dikkat çekerek böyle bir durum ile karşılaşılması durumunda hemen sağlık ekiplere bildirilmesi yönünde çağrı yaptı.

Bakan Koca yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı

Çocuğunuzun ani başlayan ateşi ve boğaz ağrısı var ve ateş düşürücüye rağmen düşmüyor, kötüye gidiyorsa; normalden çok daha az besleniyor veya sıvı almıyorsa, nefes almakta zorlanıyor, vücudunda hızla yayılan döküntüler varsa hemen 112 Acili arayın veya Acil Servise başvurun.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1621040739575828480

5 YAŞINDAKİ YAMAN YATAĞINDA ÖLÜ BULUNDU

Bu açıklamanın ardından Uşak’tan dikkat çeken bir acı haber geldi. 5 yaşındaki Yaman gece saatlerinde ateşlendi, sabah saatlerinde ise ölü bulundu. Kemalöz Mahallesi’ndeki evinde annesi tarafından hareketsiz şekilde bulunan 5 yaşındaki Yaman’ı gören ailesi durumu ekiplere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ekibi sevk edildi. Eve gelen sağlık ekipleri, çocuğun yaşamını yitirdiğini belirledi.

ÖLÜM NEDENİ OTOPSİ SONRASI BELLİ OLACAK

Cenaze, ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla otopsi yapılmak üzere Uşak​ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Eşinden ayrıldığı öğrenilen annenin polise verdiği ifadede, oğlunun gece ateşlendiğini ancak sağlık durumunun iyi olduğunu söylediği belirtildi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...