Tgrt Haber

Son dakika! Üsküdar'da 4 katlı binada patlama

07 Şubat 2022 13:54

Son dakika haberi: İstanbul Üsküdar'da bulunan 4 katlı bir binada patlama meydana geldi. Yüksek sesle gerçekleşen patlama çevrede paniğe neden olurken olayda yaralılar olduğu öğrenildi.

Üsküdar'daki patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğu öğrenilirken 4 yaralıdan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Üsküdar’da öğlen saatlerinde doğalgaz patlaması oldu. İlk belirlemelere göre 4 kişinin yaralandığı patlamada binada maddi hasar meydana geldi.

Olay, Üsküdar’da Validei Atik Mahallesi, Abacıdede Sokak üzerinde bulunan 4 katlı bir binanın en üst katında doğal gaz patlaması meydana geldi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Son dakika! Üsküdar'da 4 katlı binada patlama

Polis ekipleri bina çevresinde güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri patlama nedeniyle yaralanan vatandaşları kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde gerçekleştirerek çevredeki hastanelere kaldırdı. İlk belirlemelere göre yaralanan 4 kişiden 2'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Öte yandan patlama bedeniyle binada ve çevredeki binalarda maddi hasar meydana geldi.

Son dakika! Üsküdar'da 4 katlı binada patlama

ÜSKÜDAR KAYMAKAMINDAN AÇIKLAMA

Kaymakam Murat Sefa Demiryürek ise olayda 4 yaralının olduğunu ve 2'sinin durumunun ağır olduğunu söyledi. Binada maddi hasar olduğunu yineleyen kaymakam Demiryürel, patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğunu doğrulayarak patlamanın meydana geldiği binanın kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.

BİR AÇIKLAMA DA BELEDİYE BAŞKANI TÜRKMEN'DEN 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de son durum hakkında yaptığı açıklamada, "Doğalgaz kaynaklı bir patlama oldu. Binayı ve sokağı boşalttık." diye konuştu. Patlamanın meydana geldiği apartmanın etrafındaki 6 binanın tahliye edildiği öğrenildi. 

 6 BİNA TAHLİYE EDİLDİ 

İstanbul İtfaiye Daire Balkanı Remzi Albayrak, olayın doğal gaz patlamasına benzediğini söyledi. Olay yeri inceleme yapılmadan ve deliller toplanmadan bu yönde açıklamaların doğru olmadığını belirten Albayrak, resme bakıldığında olayın doğal gaz patlamasına benzediğini söyledi. Olaya ilk müdahale sürecini anlatan Albayrak “Halkta bir panik vardı. Bizim ekiplerimiz en kısa sürede olay yerine geldiler. Hatta ambulanslara bizim ekiplerimiz yaralıları taşıdı. Gerek asayiş gerekse itfaiye ekipleri çok hızlı bir şekilde alanı emniyet altına aldı. Enkaz var, altından ne çıkacağı bilinmiyor. 6 bina tahliye edildi, bu binaların tehlike meydana getirdiği için değil daha çok olayın kontrol edilebilmesi için. Patlamanın en üst katta meydana gelmesi yüreğimize su serpti. Alt katta olsaydı farklı bir manzara ortaya çıkabilirdi.” Şu anda enkaz kaldırma çalışmalarının yapıldığını belirten Albayrak, “İlk etapta canlı birilerinin olur olmadığına bakılacak” dedi. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...