Tgrt Haber

Son dakika! Usta oyuncu Rıza Akın 65 yaşında hayatını kaybetti

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
02 Kasım 2022 09:00 - Güncelleme : 02 Kasım 2022 09:28
Son dakika! Usta oyuncu Rıza Akın 65 yaşında hayatını kaybetti

Son dakika haberi: Ünlü oyuncu Rıza Akın, dün geçirdiği beyin kanamasının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Acı haberi oyuncu Menderes Salmancılar, "Canım kardeşim Rıza Akın'ı kaybettik" diyerek duyurdu.

Usta oyuncu ve tiyatrocu Rıza Akın, geçirdiği beyin kanaması​ sonucu 65 yaşında hayata veda etti. Usta oyuncunun acı haberini meslektaşı Menderes Salmancılar, sosyal medya​ hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Samancılar, gece saatlerinde yaptığı paylaşımda meslektaşı Rıza Akın'ın beyin kanaması geçirdiğini ve yoğun bakıma kaldırıldığını aktarmıştı.

https://twitter.com/mndrssamancilar/status/1587447071166156802

Usta oyuncunun ameliyat geçirdiğini de kaydeden Samancılar, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Rıza Akın kardeşim beyin kanaması geçirdi. Ameliyattan çıktı, yoğun bakımda. Allah onu sevdiklerine bağışlasın. Kardeşim bunu da atlatacaktır. Sonuna kadar tüm doktorlarımıza inanıyor ve güveniyoruz."

Salmancılar sabah saatlerinde yaptığı bir diğer paylaşımda ise Akın'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

https://twitter.com/mndrssamancilar/status/1587673346224840704

RIZA AKIN KİMDİR?

Erzincanlı bir ailenin çocuğu olan Rıza Akın, 15 Eylül 1957 tarihinde Adana'da dünyaya gelmiş Türk oyuncudur. Adana Tiyatro Derneği'nin yönetim kurulu üyesi olan Akın, tiyatroyla Adana Halkevi'nde ortaokul yıllarında tanıştı. 

Tiyatro için Ankara'ya taşınan Akın, Ankara Birlik Tiyatrosu'nda profesyonel oldu. Tiyatro yaşantısına 1969-1977 yılları arasında ara verdikten sonra iletişim okudu ve gazetecilik yapmaya başladı.

Tiyatroyu oyunculuk dışındaki çalışmalarla Adana'da sürdürdü. 1997 yılında Seyhan Belediyesi Tiyatro Topluluğunu kurdu ve beş yıl oranın sanat danışmanlığını yaptı. 2005 yılında Tayfun Pirselimoğlu'nun tamamlanamayan Kuartet adlı filmiyle oyunculuğa döndü.

Son dakika haberinin ayrıntıları geliyor...

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Enver Cemal Sürücü 3 Kasım 2022 15:19

Adanalı olarak üzgün olduğumu ifade eder, Ailesine ve sevdiklerine Baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Sonraki Haber Yükleniyor...