Tgrt Haber

Utanç davasında 5 yeni gözaltı! 6 yaşındaki çocuğu 21 yaşında göstermişler

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
16 Haziran 2023 17:02 - Güncelleme : 16 Haziran 2023 17:21
Utanç davasında 5 yeni gözaltı! 6 yaşındaki çocuğu 21 yaşında göstermişler

Hiranur Vakfı'ndaki "6 yaşında evlilik" davasında "sahte kemik yaşı" raporu temin ettikleri iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı.

İsmailağa Cemaati​'ne bağlı Hiranur Vakfı​'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını evlendirdiği kişinin cinsel istismarına uğraması iddiasıyla açılan davada yeni bir gelmişme yaşandı. 2012 yılında, mağdur kız çocuğu H.K.G.’nin yaşını büyük göstermek için Haydarpaşa Numune Hastanesi'nden alınan ‘sahte kemik yaşı tespit’ raporu ile ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

HTS KAYITLARINDAN TESPİT EDİLDİ

6 yaşından itibaren 'evlilik' adı altında sistematik istismara maruz kalan H.K.G, 14 yaşındayken hastaneye götürüldüğünde olay ortaya çıkmıştı. Ancak Hiranur Vakfı’nın iki numarası Mehmet Emin Marankoz'un sahte kemik yaşı raporuyla olayı örtbas ettirdiği önü sürülmüştü. 

Kemik yaşı raporunun alınmasından 11 yıl sonra yapılan soruşturmada Mehmet Emin Marankoz’un HTS kayıtları incelendi. O dönem Haydarpaşa Numune Hastanesi Radyoloji Bölümü’nde kemik yaşı tespiti için röntgen çekimini yapan teknisyenlerin kimliği belirlendi. HTS kayıtlarından bu kişilerle Marankoz arasında telefon irtibatı olduğu ortaya çıktı. Marankoz ile teknisyenler ve doktor arasında aracılık yapan zanlı da tespit edildi. 

H.K.G TEŞHİS EDECEK

İstanbul Anadolu Başsavcılığı’nın talimatıyla sabah saatlerinde Mehmet Emin Marankoz, 3 teknisyen ve aracılık yapan kişi gözaltına alındı. Zanlıların fotoğrafları çekildi ve teşhis etmesi için H.K.G.’ye gösterileceği belirtildi. H.K.G.’nin yerine röntgen filmi çekilen 21 yaşındaki kadının kimliğinin ise henüz belirlenemediği bildirildi.

Gümüşel'in kızı H.K.G., 6 yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile evlendirildiğini söyleyerek 2021'de şikayetçi olmuştu. Baba Yusuf Ziya Gümüşel​ ve Kadir İstekli, 15 Aralık 2022'de tutuklanmıştı. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...