Tgrt Haber

Uyanık hırsız 50 bin lirayla kaçmaya çalışırken kıskıvrak yakaladı

18 May 2023 19:04 - Güncelleme : 18 May 2023 19:10

Eskişehir'de bir banka ATM'sinde yapılan bakım sırasında içeri dalan bir şüpheli, yaklaşık 50 bin lira alarak kaçmaya çalışırken çevredeki vatandaşlar tarafından yakalandı. Şahıs çevredeki vatandaşların linçinden son anda kurtuldu. 

Odunpazarı​ ilçesindeki bir kamu bankasına ait bankamatikte olay meydana geldi. İddialara göre, banka personeli, bankamatik bakımı için arka kapıyı açtı ve vatandaşlara işlem yapılamayacağını belirtmek üzere ön tarafa geçti. Bu sırada, kapısı açık olan bankamatikten içeri giren 26 yaşındaki Ömer C., yaklaşık 50 bin lirayı alarak kaçmaya başladı. Banka personelinin çığlıkları üzerine, çevredeki vatandaşlar kaçan şüpheliyi takibe başladı. Yaklaşık 200 metrelik bir kovalamacanın ardından, şüpheli şahıs yakalandı. Polis ekipleri olay yerine çağrıldı ve şüpheli gözaltına alındı. Çalınan 50 bin lira nakit para yetkililere teslim edildi.

LİNÇTEN KIL PAYI KURTULDU  

Kovalamaca​ sonucu vatandaşlar tarafından yakalanan şüpheli Ömer C., çevresinde bulunan bir kişiye yumruk salladı. Bunu gören birçok kişi şüpheliye tekme ve yumruklarla saldırdı. Vatandaşlar tarafından darp edilirken Ömer C.'yi kalabalığın arasından güçlükle alan polis ekipleri, şüpheliyi ekip otosuna bindirerek götürdü. 

Uyanık hırsız 50 bin lirayla kaçmaya çalışırken kıskıvrak yakaladı

"PARALARI ALIP KAÇMAYA BAŞLADI" 

Kaçan şüpheliyi kovalayan ve yakalanmasına yardım eden Tansel Uyar, "Az önce bankamatikten bir şahıs kovaladık. Banka görevlisi arkadaş buradan bağırarak devam etti. Hızlı koşuyordu, üzerinde de para olduğunu tespit ettik. Banka görevlisi de ön taraftaki ATM’yi durdurmak isterken, şahıs da arka taraftan bir yerden çıkıyor muhtemelen. Üzerine paraları alıp koşmaya başladı. Bende 'Ben polisim yat yere' deyince bir duraksattık. İleride de yere yatırıp görevli memurlara teslim ettik. Üzerinden de paralar çıktı şimdi de emniyete götürdüler. Kendini suya atmaya kalktı ama yakaladık orada ki vatandaşların sayesinde tuttuk çektik. Sağ salimde paraları aldık" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...