Tgrt Haber

Uykusunda baltayla öldürmüştü: Cezası belli oldu

Editör: Melis Önderoğlu / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Aralık 2022 12:58 - Güncelleme : 19 Aralık 2022 13:06
Uykusunda baltayla öldürmüştü: Cezası belli oldu

Zeytinburnu'nda baskı ve şiddete dayanamadığı için dini nikahla birlikte yaşadığı Hasan Özbek'i öldüren Fazilet Azimi’nin yargılandığı davada karar çıktı. Heyet, Azimi'nin 20 yıl hapsine karar verdi. Azimi, savunmasında “Ben kendimi savundum, yine de pişmanım” diye konuştu.

Zeytinburnu’nda 24 Kasım 2019 tarihinde dini nikahla birlikte yaşadığı Hasan Özbek’i (57) uyurken balta ile öldüren Fazilet Azimi’nin (30) yargılandığı davaya devam edildi. Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Fazilet Azimi ve avukatı da hazır bulundu.

"BANA ÇOK ŞİDDET UYGULADI, YİNE DE PİŞMANIM"

Savunma yapan Fazilet Azimi, “Eşim bana çok şiddet uyguladı. Ben çocuklarım için çok mücadele verdim. O beni öldürmeye çalıştı, ben kendimi savundum. Yine de pişmanım. Çocuklarıma babalık yapmıyordu. Çocuklarım beni bekliyorlar. Maktul beni dövdüğünde kendinden geçerdi” dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın ‘haksız tahrik altında beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiye karşı kasten öldürme’ suçundan 24 yıl hapis cezasına karar verdi. Heyet, sanığın duruşmalardaki iyi halinden dolayı cezayı indirerek 20 yıl hapsine hükmetti.

Karar açıklandıktan sonra sanık Azimi, "Bu ceza çok fazla değil mi, çocuklarım beni bekliyor" dedi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, olayın 24 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştiği, sanık Fazilet Azimi'nin eşi Hasan Özbek'in uyuduğu sırada kafasına 15 balta darbesiyle vurarak öldürdüğü belirtildi. Azimi'nin eşinin cansız bedeninin başında 1 buçuk saat kadar beklemesinin ardından komşulara haber verdiği anlatılan iddianamede, sanık hakkında "Beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiyi tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...