Tgrt Haber

Uzmanından kritik kurban eti uyarısı: Tüketilmesini istemiyoruz...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Haziran 2024 08:55 - Güncelleme : 15 Haziran 2024 09:02
Uzmanından kritik kurban eti uyarısı: Tüketilmesini istemiyoruz...

Kurban Bayramı yaklaşırken uzmanlar, kurban etinin doğru şekilde saklanması, pişirilmesi ve ölçülü tüketilmesi konusunda vatandaşları uyardı.

Kurban Bayramı​ öncesi bazı vatandaşlar memleketlerine gitmek için yola çıkarken bazıları ise kurban kesme hazırlıkları yapıyor. Beslenme​ ve Diyet Uzmanı Dyt. Melike Aslıhan Kara ile Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. H. Levent Doğanay, seyahat sırasında ziyaret edilecek yerlerde hijyen​ koşullarına dikkat edilmesi, kurban etinin saklanması, pişirilmesi ve tüketilmesi gibi birçok konuda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

"1-2 SAAT BEKLETİLMİŞ ETİN TÜKETİLMESİNİ İSTEMİYORUZ"

Kurbanın kesildikten hemen sonra etinin hemen yenmemesi gerektiğinin altını çizen Kara, “1-2 saat bekletilmiş etin tüketilmesini istemiyoruz. Çünkü mide rahatsızlıkları, şişkinlik ve hazımsızlık gibi problemler oluşturabiliyor. Az pişmiş ya da çok az pişmiş etin de tüketilmesini istemiyoruz. Çok az pişmiş etler de besin zehirlenmelerine yol açabilir” ifadelerini kullandı.

Uzmanından kritik kurban eti uyarısı: Tüketilmesini istemiyoruz - 1. Resim

ŞEKER VE KOLESTEROL HASTALARI DİKKAT

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. H. Levent Doğanay ise bayram seyahatleri sırasında yol üzerinde uğranacak restoranlarda hijyene dikkat edilmesi ve kurban bayramı sürecinde şeker, kolesterol gibi rahatsızlıkları olan vatandaşların yemeklerini ölçülü yemesi gerektiğini aktardı. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...