Tgrt Haber

İstanbul, Aybar Kar Fırtınası altında: Vali Yerlikaya saat verip uyardı!

13 Mart 2022 12:17 - Güncelleme : 13 Mart 2022 20:06
İstanbul, Aybar Kar Fırtınası altında: Vali Yerlikaya saat verip uyardı!

İstanbul'da 3 gündür aralıklarla etkisini gösteren Sibirya üzerinden gelen Aybar Kar Fırtınası dün akşam saatlerinde şehri beyaza bürüdü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat vererek uyardığı paylaşımda, Anadolu Yakası ve Boğaz çevresinde kar yağışı olacağını duyurdu.

Sibirya üzerinden gelen Aybar Kar Fırtınası, İstanbul'u 3 gün boyunca etkisi altına aldı. Dün gece saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı sabah saatlerinden itibaren de aralıklarla yağmaya devam etti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 12.00-15.00'te Anadolu Yakası ve Boğaz çevresinde kar yağışı olacağını duyurdu. Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kentte gün içerisinde beklenen kar yağışıyla ilgili bilgi verdi.

VALİ YERLİKAYA'DAN YENİ UYARI!

Vali Yerlikaya, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün verilerine göre 12.00-15.00 Anadolu Yakası ve Boğaz çevresi kar yağışlı, 15.00-18.00 Anadolu Yakası'nın doğu kesimleri hafif kar yağışlı, 18.00-21.00 il geneli parçalı ve az bulutlu geçecek." ifadesini kullandı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1502927039808081926                 

İSTANBUL BOĞAZI GEMİ TRAFİĞİNE KAPATILDI

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği, olumsuz hava koşulları nedeniyle çift yönlü kapatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İstanbul Boğazı'nda Yeniköy-İstinye arasında görüş mesafesinin 100 metre olarak rapor edildiği belirtildi.

KAR NEDENİYLE YOLDA BIRAKILAN ARAÇLAR TRAFİĞİ AKSATIYOR

Kar yağışı sırasında D-100 kara yolunun kenarına bırakılan araçlar, trafikte zaman zaman sorun oluşturuyor. Kentte dün gece yağan kar, trafiği olumsuz etkiledi. Yollarda ilerlemekte güçlük çeken bazı sürücüler, araçlarını D-100 kara yolunun kenarına bıraktı.

Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir'de D-100 kara yolu, yan yollar ile otobüs duraklarının önüne bırakılan çok sayıda otomobil ve minibüs, yolda hızlı seyreden araçlar için tehlike oluşturuyor.Durakların önüne bırakılan araçlar otobüs ve minibüs sürücülerinin zorlanmasına neden olurken, zaman zaman trafik akışını da engelliyor.

İstanbul, Aybar Kar Fırtınası altında: Vali Yerlikaya saat verip uyardı!

İSTANBULLULAR OTOBÜS BULAMADI 

İstanbul'da gece boyunca etkili olan kar yağışı, sabah saatlerinde de etkisini sürdürüyor. Birçok noktada İETT'nin seferleri iptal edildi, bazı hatlarda da güzergah değiştirildi.

SALI GÜNÜ YAĞMUR GELİYOR

Meteoroloji’den alınan son hava durumu tahminlerine göre, İstanbul'da bugün ve yarın kar yağışı sürecek. Sıfırın altında seyredecek olan şehirde kar yağışı salı gününden itibaren yerini yağışlı havalara bırakacak.

İstanbul, Aybar Kar Fırtınası altında: Vali Yerlikaya saat verip uyardı!

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...