Tgrt Haber

Meteoroloji uyardı, soğuk etkisini göstermeye başladı: Van ve Artvin'de eğitime kar engeli

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
09 Ocak 2023 10:48 - Güncelleme : 09 Ocak 2023 11:45
Meteoroloji uyardı, soğuk etkisini göstermeye başladı: Van ve Artvin'de eğitime kar engeli

Meteoroloji'nin hafta sonu uyarısının ardından özellikle Doğu bölgelerde etkisini yavaş yavaş göstermeye başlayan kar yağışı nedeniyle Van ve Artvin'de okullar bir gün tatil edildi.

Geçtiğimiz yıla göre daha kurak bir süreç yaşayan Türkiye​'de ocak ayı gelmesine rağmen birçok bölgede henüz kar ve yağmur etkisini göstermedi. Birçok bölgede sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyrederken Van​'da beklenen kar etkisini gösterdi. Kentte hafta sonu belli aralıklarla yağan ve dün akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıran kar yağışı​ nedeniyle 56 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, uçak seferleri ise rötar yaptı.

ÜÇ İLÇEDE KAR TATİLİ

Bu gelişmelerin ardından Van'ın üç ilçesinde eğitime bir gün ara verildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde taşıma kapsamındaki okulların tatil edildiği duyuruldu.

https://twitter.com/tcvanvaliligi/status/1612158120112816129

ARTVİN'DE DE EĞİTİME BİR GÜN ARA

Artvin'de de hafta sonu başlayan kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte 23 köy yolu ulaşıma kapandı. Borçka ve Murgul ilçelerindeki bazı okullarda da, kar yağışı nedeniyle okullar bir günlüğüne tatil edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kentte iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle Borçka ilçesindeki Camili Yatılı Bölge Okulu ile Murgul ilçesindeki Damar köyünde eğitime bugün ara verildi.

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...