Tgrt Haber

Van'da onlarca mezara saldırı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Eylül 2024 15:36 - Güncelleme : 17 Eylül 2024 15:39

Van Büyükşehir Belediyesine bağlı Akköprü Mezarlığı’nda yeni defin onlarca mezarın taşları kırıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri saldırıyla ilgili tutanak tuttu. Ziyaretçiler mezarlıktaki manzaraya tepki gösterdi.

Van​ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğüne bağlı Akköprü Mezarlığı’na saldırı​ düzenlendi. Yeni defin edilen onlarca mezarın taşları kırıldı. Olay sonrası sabah saatleri mezarlık alana giden belediye ekipler, mezarları görünce polise ihbar etti.

Van'da onlarca mezara saldırı - 1. Resim

Olay yerine gelen ekipler, saldırı ile ilgili tutanak tutarak, mezarları tahrip eden kişilerin bulunması için araştırma başlattı. Öte yandan, tahrip edilen mezarlıkların etrafında bulunan onlarca ağacın da kırıldığı görülürken, belediye ekipleri tahrip edilen mezarların onarımı için çalışma başlattı.

ZİYARETÇİLERDEN TEPKİ

Mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlar, yaşanan durumu büyük bir üzüntüyle karşıladı. Ziyaretçiler, “Bu durumu görünce çok üzüldük. Ölüye bile saygı göstermeden mezar taşlarını kırıp tahrip etmişler. Bunu yapanları kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aylin17 Eylül 2024 15:42

Bu nasıl bir düşüncesizlik böyle, insanların anısına olan saygı nerde kaldı

Sonraki Haber Yükleniyor...