Tgrt Haber

Van'da yaşanan rehine krizi sona erdi

24 Mart 2015 23:39
Van'da yaşanan rehine krizi sona erdi

Van'da bir banka şubesine girerek çalışanları rehin alan silahlı soyguncu, etkisiz hale getirildi.

Van'da akşam saatlerinde bir kamu bankasının Erciş Yolu üzerindeki Tuşba Şubesi'ne gelerek  soygun girişiminde bulunan Veysel Yolcudağ, polisin düzenlediği operasyon sonucu yaklaşık 9 saat sonra etkisiz hale getirildi.

VAN EMNİYET MÜDÜRÜDEN AÇIKLAMA

Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, "Arkadaşlarımızın ikna ve gayreti sonucu şahıs teslim oldu" dedi.

Karaaslan, banka çalışanlarını rehin alma olayını gerçekleştiren Veysel Y'nin götürüldüğü İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Saat 17.00'den bu yana devam eden olayın herhangi bir can kaybı yaşanmadan sona erdiğini belirten Karaaslan, bu süre içinde büyük bir fedakarlıkla görev yapan polislere teşekkür etti.

Karaaslan, şahsın kendiliğinden teslim olduğunu bildirerek, rehinelerde de herhangi bir sorun bulunmadığını ifade etti.
"Bazı ailevi sorunlarından dolayı bunalıma girmiş"

Veysel Y'nin bazı ailevi sorunlarından dolayı bunalıma girdiğine işaret eden Karaaslan, "Arkadaşlarımızın ikna ve gayreti sonucu şahıs teslim oldu. Hakkında adli işlem başlatıldı. Bu mesleğimizin cilveleri. Bunun için yetiştiriliyor, bunun için çalışıyoruz. İçeride toplam 10 rehine vardı, 3'ü önceden serbest bırakıldı. Meslektaşlarımız telefon görüşmeleriyle sonuca vardı" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, "üzerinde bomba ya da silah var mıydı?" yönündeki sorusuna Karaaslan, "Şahıs, üzerinde bomba süsü verilen bir düzenek, bir kuru sıkı tabanca, pompalı tüfek ve bankanın güvenlik görevlisinden aldığı tabancayla olayı gerçekleştirmiş" yanıtını verdi.



9 SAAT BOYUNCA YAŞANAN GELİŞMELER

Kimliği belirlenemeyen şüpheli, dün 16.50 sıralarında gelen kimliği belirsiz silahlı bir kişi, önce güvenlik görevlisini etkisiz getirip silahını aldıktan sonra soygun girişiminde bulundu.

Görevlilerin alarm düğmesine basmasıyla kısa sürede gelen güvenlik güçleri, banka şubesinin çevresini kuşattı.

Teslim olması için yapılan çağrıya, personeli rehin alan soyguncu direnişi sürdürürken, polis operasyon hazırlığına başladı.

Soyguncu, ilk etapta rehin aldığı 7 kişiden, biri hamile 2 kadını saat 19.30 sıralarında serbest bıraktı.

Teslim olması için ikna çalışmaları sürerken soyguncu, hasta olan çocuğunun tedavi masraflarını karşılamak için olayı gerçekleştirdiğini söyledi.

Soyguncunun isteği üzerine kendisi ve rehineler için yemek getirilip verildi.

Evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtilen Yolcudağ'ın bir dönem Güvenlik İş Sendikası Van Şube başkanlığı yaptığı ve halen 100'üncü Yıl Üniversitesi'nde memur olarak çalıştığı öğrenildi.

500 BİN TL PARA VE HELİKOPTER İSTEDİ

Müzakereci polisin ikna etmeye çalıştığı Veysel Yolcudağ'ın 500 bin TL para ve kaçışı için bir helikopter istediği öğrenildi.

Yolcudağ'ın, 3 yıl önce vefat eden babasının beynindeki tümörü tedavi ettirebilmek için çevresinden yüklü miktarda para alduğu ve şu anda 380 bin lira borcunun olduğunu belirttiği ve bunu ödeyebilmek için böyle bir olaya giriştiğini söylediği ifade edildi.
REHİNELERİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ

Yolcudağ'ın bu talepleri yerine getirilmediği takdirde rehineleri öldürüp kendini vurmakla tehdit ettiği öğrenildi. Soyguncunun aynı zamanda üzerinde bomba olduğunu ve bir müdahale olduğu takdirde bunu patlatacağını da söylediği ifade edildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...