Tgrt Haber

Van'dan gelen göçmen kaçağı dolu tır Sakarya'da durduruldu: 2 şahıs tutuklandı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Eylül 2024 17:40 - Güncelleme : 28 Eylül 2024 17:40

Van'dan, İstanbul'a yola çıkan ve içerisi göçmen kaçakçısı dolu olan tır Sakarya'da durduruldu. Jandarma ekipleri tır içindeki göçmen kaçakçılarını çıkardı. Operasyon sonucu 14 düzensiz göçmen, 3 organizatör yakalandı, 2 şahıs tutuklandı.

Türkiye genelinde güvenlik güçleri kaçakçılığa karşı operasyonlarını sürdürüyor. Kaçakçılık ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele çerçevesinde Sakarya​'da operasyon yapıldı.

TIRIN İÇİNDE YAKALANDILAR

Sakarya İl Jandarma​ Komutanlığı'na bağlı Hendek​ İlçe Jandarma Komutanlığı ve İstihbarat ve KOM Şube Müdürlüğü ekipleri Van'dan, İstanbul iline doğru yola çıkan tırın içerisinde göçmen taşındığı bilgisine ulaştı. Harekete geçen jandarma ekiplerince fiziki takibe alınan tır, Hendek ilçesi Organize Sanayi Sitesi mevkiinde durduruldu. Tırın içerisinde 14 düzensiz göçmen ve 3 organizatör yakalandı. Şüphelilerden M.A.A. (45), gerçekleştirilen işlemlerin ardından adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Diğer 2 organizatör B.A. (29) ve İ.H.B. (31) ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Van'dan gelen göçmen kaçağı dolu tır Sakarya'da durduruldu: 2 şahıs tutuklandı - 1. Resim

Şehirde göçmen kaçakçılığına göz açtırmayan Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'ndan ‘göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretinin' her türlüsü ile mücadelenin artarak devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yusuf28 Eylül 2024 17:46

Bu tür olayların olması çok üzücü, insanları bu şekilde tehlikeye atmak olmaz

Sonraki Haber Yükleniyor...